Dagje Amstelveen? Dit zijn goede tips

Ben je van plan om binnenkort een dagje uit naar Amstelveen te plannen? Dan maak je een goede keuze, want in deze stad is voor ieder wat wils te beleven.


Di 14 Mrt 2023

Heb je inspiratie nodig voor activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je dagje weg? Wij delen een aantal goede tips met je!

Winkelen in het Stadshart
Houd je van winkelen? Dan ben je in Amstelveen aan het juiste adres. In deze stad vind je namelijk het winkelcentrum Stadshart Amstelveen, dat bekendstaat als een van de beste winkelcentrums van het land. Je geniet hier van een fantastisch winkelaanbod, dat bestaat uit maar liefst 135 winkels. In het winkelcentrum vind je allerlei ketens van grote merken. Tijdens het shoppen hoef je ook geen honger te krijgen, want er zijn tal van gezellige horecagelegenheden te vinden.

Wandelen, fietsen en recreëren
Als je dol bent op de natuur, dan is Amstelveen ook een plek waar je je ongetwijfeld vermaakt. Niet voor niets is het een van de groenste gemeentes van de Randstad. Of je nu wilt wandelen, fietsen of recreëren: je hebt mogelijkheden genoeg. Wandelen langs de polder, in het bos, parken of langs de Amstel: het is allemaal mogelijk.

De parken bieden ook de ultieme mogelijkheid om even heerlijk te recreëren. Door de stad lopen diverse wandel- en fietsroutes, waardoor je de kans krijgt om de mooie natuur in de omgeving te bewonderen. Even pauze nodig van het wandelen of fietsen? Als je nog een plek zoekt om te lunchen, dan is deze lunch in Amstelveen een aanrader.

Breng een bezoekje aan een museum
Als je een liefhebber bent van kunst en cultuur, dan heb je in Amstelveen ook de mogelijkheid om een mooi museum te bezoeken. Denk daarbij aan het Cobra Museum of Museum JAN. In het eerste museum staat moderne kunst centraal en bij het laatste museum vind je diverse soorten glaskunst en moderne kunstwerken.

Heerlijk uiteten
Als je een bezoekje brengt aan de stad Amstelveen, kan een heerlijk diner eigenlijk niet ontbreken op je dagje uit. De stad is rijk aan gezellige restaurants, dus daarin heb je een ruime keuze. Van een diner op een zonnig terras tot een etentje bij een exclusiever restaurant: je kunt alle kanten op als je wilt uiteten in Amstelveen.

Deze tips hierboven geven je wellicht wat meer inspiratie voor jouw uitje naar Amstelveen. De stad is veelzijdig en er is genoeg te beleven voor zowel jong als oud. Bedenk van tevoren wat je gaat doen, dan haal je er het maximale uit!

< Alle nieuwsberichten