De voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Dat je er energie mee opwekt, dat weten we inmiddels wel en dat je hiermee ontzettend veel geld kunt besparen op je energierekening, dat is bij de meesten ook niet onbekend. Maar wat zijn nu alle voordelen die jij als bedrijf hebt om te kiezen voor zonnepanelen?


Do 28 Jul 2022

Zonnepanelen, wie heeft ze tegenwoordig niet. Zowel bedrijven als particulieren kiezen er steeds vaker voor om het dak vol te leggen met zonnepanelen, maar welke voordelen heeft het nu eigenlijk? Dat je er energie mee opwekt, dat weten we inmiddels wel en dat je hiermee ontzettend veel geld kunt besparen op je energierekening, dat is bij de meesten ook niet onbekend. Maar wat zijn nu alle voordelen die jij als bedrijf hebt om te kiezen voor zonnepanelen?

Investering voor de lange termijn

Wanneer jij er als bedrijf voor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen, dan zorgt dit er direct voor dat je ook gaat besparen op je energierekening. Dit is dus niet alleen voor nu ontzettend fijn, maar ook met het oog op de toekomst een goede investering. Je hebt namelijk als bedrijf allerlei fiscale voordelen, waardoor je in theorie je panelen vaak al binnen een jaar of vijf hebt terugverdient. Je kunt je voorstellen, dat je na deze vijf jaar, nog minimaal 10 tot 15 jaar kunt profiteren van gratis stroom, je panelen zijn immers al volledig terugverdiend. Overigens is het ook goed om te weten, dat je middels de periodieke aangifte de BTW kunt terugvorderen a 21 procent.

Je bent niet afhankelijk

Wanneer de stroom bij het energiebedrijf uitvalt, kun jij als bedrijf probleemloos doordraaien. Daarnaast heb je ook niets meer van doen met de stijgen prijzen voor het gebruik van energie. Je kunt je namelijk voorstellen, dat een stijging van een aantal procenten per jaar een enorme impact heeft op de uiteindelijke kosten voor het bedrijf. Niet voor niets zien we daarom dat steeds meer bedrijven de stap zetten om het dak vol te leggen met zonnepanelen. Zo kunnen ze direct besparen op de kosten, waardoor ze in de markt ook een stuk competitiever kunnen zijn qua prijsstelling richting de consument.

Je pand wordt meer waard

Logisch, naarmate je meer waarde toevoegt aan je pand, zal deze ook meer waard worden. Toch is dit met zonnepanelen niet  de enige reden waardoor je pand meer waard wordt. Je krijgt namelijk ook een hoger energielabel, waardoor je waarde stijgt. Je kunt je namelijk voorstellen, dat een pand wat minder energie verbruikt een stuk aantrekkelijker is om te kopen, dan een pand wat veel meer verbruikt. Uiteraard hoeft dat voor nu nog niets te betekenen, maar het is wel iets om serieus rekening mee te houden richting de toekomst.

Duurzaamheid

In de huidige tijd is het ontzettend belangrijk om te laten zien dat je duurzaam bezig bent. Hoe kun je dit beter doen, dan door het aanschaffen van zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen er immers voor dat je zelf stroom opwekt, wat er dus ook voor zorgt dat de belasting op het net minder wordt en de CO2 uitstoot wordt verlaagd. Kortom, een goede investering voor zowel je portemonnee als ook het milieu. Twijfel jij nog steeds over het feit of zonnepanelen voor jou wel rendabel zijn, dan is het goed om dit een te laten doorrekenen. Je zult namelijk al snel tot de conclusie komen, dat de investering welke je doet, binnen enkele jaren wordt terugverdiend.

 

< Alle nieuwsberichten