Deze week bestaat Jacobs Elektro Groep alweer 68 jaar

Het bedrijf is in 1955 opgericht door Wim Jacobs sr., de opa van Manfred Jacobs (de huidige directeur). Aanvankelijk startte het bedrijf op het Valkeniersplein in wit- en bruingoed en verlichting. “Oma runde de winkel, opa verzorgde de elektrotechnische werkzaamheden bij klanten”, aldus Manfred. Inmiddels zijn zij sinds 2015 gevestigd op het Minervum.


Do 25 Mei 2023

Nieuwsgierig geworden naar de rijke historie van dit mooie familiebedrijf? Hieronder lees je meer!


Over Jacobs Elektro Groep:

Jacobs Elektro Groep is een ervaren partner op het gebied van elektrotechnische installaties. Ze bieden duurzame maatwerkoplossingen voor klanten in de zakelijke en particuliere markt. Vanuit hun vestiging in Breda voeren ze een diversiteit aan kleine en grote werkzaamheden uit tijdens renovatie-, verbouw- of nieuwbouwprojecten. Bij Jacobs Elektro Groep streven ze ernaar meer te doen dan alleen installeren. Ze willen hun klanten ontzorgen door met hen mee te denken en oplossingen te bedenken die de CO2-uitstoot en energiekosten verlagen, en de veiligheid, woon- en werkcomfort vergroten. Ze zijn actief in Nederland en België en voeren zowel kleine reparatieklussen als allesomvattende turnkeyprojecten uit, en dit alles volgens de KOMO-Instalkeurmerk, NEN-1010 en -3140 normen.


Gespecialiseerd in turnkeyprojecten:

Met hun brede dienstenpakket neemt Jacobs Elektro Groep een sterke positie in op het gebied van turnkeyprojecten. Ze ontzorgen klanten door één aanspreekpunt te bieden voor elektrotechnische installaties, domoticasystemen, beveiligingssystemen, duurzame oplossingen en service en onderhoud. Ze leveren 100% maatwerk, wat kennis, flexibiliteit en zorgvuldigheid vereist, alles onder één dak.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen:

In de dagelijkse bedrijfsvoering van Jacobs Elektro Groep staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) centraal. Ze investeren graag in hun medewerkers en zetten zich in voor een beter milieu. Ze hebben hun CO2-uitstoot beperkt door over te stappen op elektrisch rijden en wekken twee derde van hun energiebehoefte op via 471 zonnepanelen. Hun domoticasysteem helpt ook energie te besparen, en door de invoering van een intern carpoolsysteem rijden er minder auto's op de weg.


Betrokken Ondernemers - Samen voor Breda:

Jacobs Elektro Groep is partner van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Deze stichting verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Ze streven ernaar om zinvolle ontmoetingen te organiseren tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen, met als doel concrete doelen te behalen die goed zijn voor ondernemers, medewerkers, vrijwilligers en de maatschappij in Breda.


Samenwerken volgens de bouwteammethode:

Jacobs Elektro Groep gelooft dat een nauwe samenwerking tussen partijen onmisbaar is voor optimale prestaties en klanttevredenheid. Ze werken bij voorkeur volgens de bouwteammethode. Vóór aanvang van het project stelt Jacobs Elektro Groep een specialistenteam samen, dat kennis bundelt en activiteiten nauwkeurig afstemt. Dit werkt kostenverlagend en procesversnellend, wat een win-winsituatie creëert voor alle betrokkenen.


Klanten

De klanten van Jacobs Elektro Groep bevinden zich voornamelijk binnen een straal van ongeveer 50 kilometer van Breda, maar het geografische werkgebied strekt zich uit over heel Nederland en België. Ze bedienen diverse marktsectoren, zoals utiliteitsbouw, nieuwbouw, renovatie, en service- en onderhoudsmarkt. Hun klantenbestand omvat onder andere VvE's, woonstichtingen, gemeenten, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, installatie-adviseurs, industriële bedrijven, horecabedrijven, retailers en particulieren.

 

Circulair bouwen – bouwen met (bouw)afval

Jacobs Elektro Groep gelooft dat ze de huidige uitdagingen in de bouwsector kunnen aangaan door samenwerking en het toepassen van circulaire bouwprincipes. Daarom heeft Manfred Jacobs, samen met andere ondernemers, het Circulair Bouwteam Brabant opgericht. Elk lid draagt zijn expertise en enthousiasme bij om gezamenlijk bij te dragen aan een betere wereld. De circulaire speerpunten van het Circulair Bouwteam Brabant zijn weigeren, verminderen, heroverwegen en hergebruiken.

Refuse – Het niet of zo min mogelijk gebruiken van nieuwe grondstoffen.
Reduce – Minder grondstoffen gebruiken. Weglaten wat weggelaten kan worden.
Rethink – Het herzien van een ontwerp met circulariteit als uitgangspunt.
Re-use – Zoveel mogelijk een-op-een hergebruiken.


Rijke historie

Het rijke historische verleden van Jacobs Elektro Groep begint in 1955, toen het werd opgericht door Wim Jacobs sr. in Breda als een bedrijf in wit- en bruingoed en verlichting. Manfred Jacobs, de kleinzoon van Wim Jacobs sr., is sinds 2005 directeur van het familiebedrijf. Na het overlijden van Wim Jacobs sr. nam zijn zoon, Wim Jacobs jr., de zaak over en besloot zich te richten op hoogwaardig installatiewerk.

Vanwege de groei van het bedrijf verhuisde het van het Valkeniersplein naar de Keermanslaan. Echter, zelfs dit pand werd op een gegeven moment te klein. Dit inspireerde Manfred Jacobs om in 2015, precies 60 jaar na de oprichting van Jacobs Elektro Groep, zijn droom te verwezenlijken: het bouwen van een duurzaam gebouw. Het futuristische pand, ontworpen door Oomen Architecten, weerspiegelt waar Jacobs Elektro Groep voor staat en toont hun capaciteiten.

< Alle nieuwsberichten