Dit zijn de beste workation bestemmingen in de wereld

Nu werken op afstand steeds populairder wordt, is het nemen van een ‘workation’ een waar begrip geworden. Hierbij reis je naar een bestemming die een balans biedt tussen werk en ontspanning.


Wo 24 Mei 2023

Een workation biedt de perfecte kans om meer te ontdekken van een bepaald land, terwijl je tussendoor gewoon zorgt dat er geld in het laatje komt.

Ben jij een van die gelukkigen die op afstand kan werken en lijkt zo’n workation je wel wat? Overweeg dan om je een tijdje te settelen op een van de volgende geweldige workation bestemmingen.

Tokio, Japan

Tokio is een van de meest levendige en unieke steden ter wereld, waardoor het een geweldige bestemming is voor een workation verblijf. De stad heeft een bloeiende startup-scène en er zijn veel co-working spaces en netwerkevenementen voor telewerkers.

Tokio staat daarnaast bekend om zijn heerlijke eten, musea van wereldklasse en unieke culturele ervaringen. De stad is bovendien de thuisbasis van een aantal van de beste technologie en innovatie in de wereld.

Tijdens een workation in Tokio kun je eenvoudig je werkactiviteiten afwisselen met een rondreis Japan, om nóg meer van dit bijzondere land te ontdekken.

Bali, Indonesië

Bali is al jaren een populaire toeristische bestemming en dat is niet voor niets. De prachtige stranden, het weelderige groen en de levendige cultuur maken het een ideale locatie voor een workation.

Het eiland heeft een sterke ‘digital Nomad community’, met tal van co-working spaces en cafés die snelle Wi-Fi en comfortabele werkplekken bieden. De relaxte sfeer en de betaalbaarheid van het eiland maken een werkverblijf voor de lange termijn bovendien enorm aantrekkelijk.

Tulum, Mexico

Zie je jezelf al vertoeven aan de Caribische kust van Mexico na een dag hard werken? Dan is Tulum de uitgelezen bestemming voor je. Deze gemoedelijke en laid back stad is populair geworden onder digital nomads vanwege de relaxte sfeer, de prachtige stranden en het geweldige eten.

Tulum herbergt verschillende werkplekken en cafés met snel internet en comfortabele zitplaatsen. De nabijheid van oude Maya ruïnes en natuurlijke attracties maken een workation hier bovendien tot een waar feestje.

Wissel je werkdagen in Tulum af met korte reizen op maat door Mexico en leer ook het land wat beter kennen.

Lissabon, Portugal

Zoek je het liever iets dichter bij huis? Waarom plan je dan geen workation in de prachtige en historische hoofdstad van Portugal? Lissabon biedt een perfecte balans tussen werk en vrije tijd.

Met het milde klimaat, de verbluffende keuken en het bruisende nachtleven, is het gemakkelijk om te genieten van alle momenten dat je niet aan het werk bent.

Lissabon heeft bovendien een groeiende tech-scène, met veel co-working plaatsen en startups in de stad. Het ontspannen levenstempo, de lage kosten van levensonderhoud en de prachtige architectuur maken het tot een ultieme werkbestemming n Europa.

Lees ook: Je bedrijf uitbreiden naar het buitenland; hoe pak je dat aan?

 

Dit waren ze dan: een aantal van de beste werkbestemmingen ter wereld. Elke bestemming biedt een unieke mix van werk en vrije tijd, waardoor ze ideaal zijn voor thuiswerkers die van een andere omgeving willen genieten zonder aan productiviteit in te boeten. Voor welke bestemming kies jij?

< Alle nieuwsberichten