DOKVAST driemaal genomineerd voor Worldwide BREEAM Awards

De Oisterwijkse projectontwikkelaar DOKVAST is met twee uiterst duurzame panden genomineerd voor de Worldwide BREEAM Awards: NewLogic III op bedrijventerrein ‘Het Laar’ in Tilburg en NewLogic V op bedrijventerrein ‘Vossenberg West II’ in Tilburg.


Ma 4 Feb 2019

De twee ‘Outstanding’ distributiecentra staan in de categorie ‘Ontwerp van een commercieel project’ op de shortlist. Daarnaast is NewLogic III ook genomineerd in de categorie ‘Regionale projecten in West-Europa’. 

Op 4 maart 2019 worden de prijswinnaars bekendgemaakt tijdens het BREEAM Awardgala in Londen. Jos Klanderman, managing director van DOKVAST, is zeer verheugd over de drie nominaties: ‘Wij geloven in sustainable en smart bouwen. Deze visie hebben we de afgelopen jaren in praktijk gebracht, vaak tegen de stroom in. De nominaties zijn een erkenning voor onze voortrekkersrol en een grote eer. Niet alleen voor ons, maar voor alle partijen met wie we hebben samengewerkt: Heembouw, Habeon, Quadrant, Maria Tellez Atelier, Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij en de vele andere DOKVAST-partners.’

NewLogic III
NewLogic III heeft een oppervlakte van 61.000 m² en is één van de duurzaamste DC’s wereldwijd. Architect Hung Tran van Habeon is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van het gasloze logistiek centrum, dat als bijnaam The Tube draagt. Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maakten dat ontwikkelaar DOKVAST een hoge creditscore wist te behalen. Een uitstekende isolatie, het gebruik van slimme IoT technologie in combinatie met DOCC CONTROL software, twee luchtwarmtepompen, E-Ketels, zonnepanelen en het gebruik van duurzame materialen zijn slechts een kleine greep uit de getroffen maatregelen. Het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics Tilburg verkreeg een zeer hoge BREEAM-ontwerpscore: 98,48%. De voorlopige resultaten geven een nog hogere score bij oplevering. Momenteel worden de hiervoor benodigde documenten door de assessor beoordeeld.

NewLogic V
Maria Tellez Atelier is verantwoordelijk voor het ontwerp van NewLogic V, dat verder is uitgewerkt door DENC. Naast een mooi design is er een comfortabele en gezonde werkplek gecreëerd, waar verantwoord wordt omgegaan met de gebruikte materialen. Bij de realisatie van het DC van circa 34.000 m² zijn veel duurzame materialen en innovatieve technieken gebruikt. Zo is het hele pand voorzien van ledverlichting, IoT technologie in combinatie met DOCC CONTROL software, drievoudig geïsoleerde beglazing, extra isolatie in de muren en daken alsook een warmtepomp. Er zijn elders zonnepanelen geplaatst, zodat het gebouw geheel energieneutraal is. Voor NewLogic V is een BREEAM-ontwerpscore behaald van 90,36%.

< Alle nieuwsberichten