Dutch Agri Food Week met volop activiteiten in de regio Oss

Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?


Do 13 Sep 2018

Dutch Agri Food Week presenteert de toekomst van ons eten en versterkt het positieve beeld van de Nederlandse agrifood sector. De deelnemende regio's en partners laten zien hoe in Nederland gewerkt wordt aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat in de totale keten nodig is om dat nog jaren voor elkaar te krijgen. Tijdens Dutch Agri Food Week vertellen zij het verhaal van 'grond tot mond'. Het accent in de ontmoetingen ligt op voedsel en gezondheid, voedseleducatie, transparantie, innovatie en andere ontwikkelingen in de sector. Wereldwijd is grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Dutch Agri Food Week is het podium waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie én het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden. Bedrijven en kennisorganisaties presenteren er hun nieuwste innovaties aan een breed publiek. Ook de lokale afdeling van ZLTO; Oss- Den Bosch, organiseert samen met haar leden activiteiten in het kader van DAFW.

Zoals toneelvereniging Amiciticia,  zij haalt op zaterdag 6 oktober 2018  toneelvoorstelling 'Boerderij in de buurt' naar de Berchplaets te Berghem. Een middagvoorstelling om 15.00 uur en een avondvoorstelling die om 20.00 uur begint. Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk, na ongeveer 45 minuten, het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland.

Vervolgens wordt de eindscène gespeeld. Met een verrassende ontknoping… Kaartjes zijn via www.amicitiaberghem.nl te verkrijgen.

Ook kunt op 6 oktober voor een rondleiding terecht bij paddenstoelenkwekerij van de Vorle in Berghem. U dient zich hiervoor aan te melden, dit kan via www.hetpaddenstoelenhuis.nl

Ton Duffhues verzorgt op maandag 8 oktober in de Bibliotheek Oss een lezing met discussie over Onze dagelijkse kost. Over de relatie tussen landbouw, voedsel en gezondheid.

'Laat me zien wat er op je bord ligt, en ik vertel je het verhaal over de boeren die het voedsel geproduceerd hebben, hier in de regio of elders.' Ton Duffhues vertelt over de relatie tussen de productie en consumptie van voedsel, tussen dat wat de boeren en tuinders produceren en de dagelijkse kost van consumenten. Hij kent de geschiedenis en zoomt in op het bijzondere karakter van de regio Oss. Kaarten voor de lezing op maandag 8 oktober, die om 20.00 uur begint, zijn via www.nobb.nl te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken

Circa 100 leden  van LTO Noord,  ZLTO en LLTB  nodigen iedereen uit voor 'Bakkie bij de  boer' op zaterdag 13 oktober  tussen 14.00-16.00 uur om  kennis  te  maken  met  de  land- en tuinbouw  van  nu. Waaronder boerderijterras ’t Venster in Vinkel, vleeskalverhouderij van de Doelen in Vinkel, melkveebedrijf Boerderij Stroobroek in Maren-Kessel. Maak een selfie met de boer en vermeld op sociale media #bakkiebijdeboer Zie  verder www.dutchagrifoodweek.nl   Voor  exacte  locaties  'Bakkie bij de boer':  www.ltonoord.nlwww.zlto.nl, www.lltb.nl.  

In 2017 trok Dutch Agri Food Week zo’n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten en events die 350 betrokken organisaties verspreid door Nederland hebben georganiseerd.  

< Alle nieuwsberichten