Duurzame bedrijfskleding, sterk en representatief

Representatieve werkkleding met de juiste uitstraling naar je klanten toe en kleding die de productiviteit van je medewerkers ten goede komt. Het moet bovendien sterke kledij zijn, gemaakt om verschillende bedrijfsomstandigheden aan te kunnen.


Ma 28 Nov 2022

Duurzamer werken

De gevolgen van de klimaatverandering beginnen zich al enkele tientallen jaren langzaam maar zeker af te tekenen in de natuur. De gevolgen zullen duidelijk te merken zijn in landen waar het leven zich op zeeniveau afspeelt, waaronder dus Nederland. Op korte termijn loopt het niet zo’n vaart, maar op de wat langere termijn gaan er serieuze uitdagingen ontstaan. Hoe groot die uitdagingen zijn, hangt af van de maatregelen die we nú nemen. Kinderen die nu het levenslicht zien, zullen zich straks inzetten om de gevolgen van klimaatverandering te lijf te gaan.  


Als bedrijf doe je nu al je best om mee te werken aan het verkleinen van je CO2- voetafdruk. Dat uit zich in grote aanpassingen zoals duurzamer produceren, het gebruik van zonnepanelen en verregaande recycling van materialen dat vroeger als afval werd bezien. Maar ook de kleine veranderingen spelen een grote rol. Misschien heb je tientallen, zo niet honderden werknemers in dienst die je allemaal in kwalitatief goede, maar ook duurzame bedrijfskleding wilt zien werken. Representatieve werkkleding met de juiste uitstraling naar je klanten toe en kleding die de productiviteit van je medewerkers ten goede komt. Het moet bovendien sterke kledij zijn, gemaakt om verschillende bedrijfsomstandigheden aan te kunnen.

 

Niet zelf wassen, maar eenvoudig laten doen

Je verkleint je ecologische voetafdruk wanneer je de duurzame bedrijfskleding van Elis Nederland in je onderneming gebruikt. Op maat gemaakte oplossingen voor onder andere bedrijfskleding ter versterking van jouw bedrijfsimago. Vanaf het eerste moment dat de kleding is geleverd levert Elis nazorg en adviseert waar nodig. Omdat het bedrijf beschikt over eigen gespecialiseerde wasserijen en controlepunten blijft de kwaliteit gegarandeerd. Je werknemers lopen er zo blijvend onberispelijk bij. De serviceverleners van Elis halen de door jou verzamelde werkkleding op. Dit doe je wanneer het jou uitkomt, op ieder moment van de dag. Je hoeft dus niet zelf aan de slag om je duurzame bedrijfskleding te wassen. dat kost je tijd en dat heb je niet. Je medewerkers zijn er ook niet happig op. Gewoon laten doen dus. De wasserijen van Elis draaien bovendien allemaal op Europese windenergie of op zonne-energie. Voornamelijk grondwater, in plaats van kostbaar drinkwater, maakt de kleding schoon.

 

Recycling van duurzame bedrijfskleding

Je bedrijfskleding wordt na het wassen op verschillende punten gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Dit betekent een belangrijke verlenging van de levensduur van de werkkleding, wat weer extra bijdraagt aan de duurzaamheid. Is na een aantal jaren de rek dan echt uit de kleding? Dan gaat de kleding definitief retour naar Elis waar het wordt gerecycled. Nooit zullen de kledingstukken in de vuilnisbak belanden.

Al met al is het een fijne gedachte dat je dankzij duurzame bedrijfskleding bijdraagt aan een betere wereld. Bij je klanten wekt het sympathie op en daarmee zul je, zeker in de nabije toekomst, je positie verder versterken. Want er zal toch steeds scherper op verschillende bedrijven worden gelet, ook door de overheid. De wereld verlangt namelijk een duurzame samenleving, voor nu, maar zeker ook voor later.

< Alle nieuwsberichten