Feest! Knapzak Benelux uit Tilburg bestaat deze maand 25 jaar

Afval scheiden is door Knapzak al 25 jaar een makkie! Vooral folie, EPS, PE-flacons, petflessen, plantenpotten en spanbandjes. Eigenlijk wilde Knapzak dit jubileum uitgebreid met zijn klanten en relaties vieren, maar door het corona-virus is dit helaas niet mogelijk. Daarom een korte terugblik op 25 jaar Knapzak.


Ma 25 Mei 2020

Het Knapzaksysteem
Folie inzameling voor bedrijven was er in de jaren ’90 al, maar kon stukken beter. In 1995 begon Knapzak daarom met het doel om meer folie schoon in te zamelen in Nederland en België. In eerste instantie gebeurde dat vooral in de bouwsector en later ook bij grote supermarktketens, winkels, tuin- en distributiecentra.
Dat was meteen met het nu nog steeds populaire Knapzaksysteem: een metalen bruisframe (de Knaphouder) met daarin een transparante zak (de Knapzak). Vanwege de doorzichtigheid van de zak is het ingezamelde afval meteen te controleren. Het systeem is simpel en efficiënt.

Knapzak à la Knapsack
Niet alleen in Nederland en België was er vraag naar het Knapzaksysteem, maar ook in Frankrijk werd het apart inzamelen van plastic afval belangrijker. Vanaf 2004 is het bedrijf dan ook op de Franse markt actief. Nu is zo’n 50% van het klantenbestand Frans. Frankrijk is dus een belangrijke markt voor Knapzak.

Uitbreiding assortiment
Behalve Knaphouders en Knapzakken in formaten van 60 tot en met 2500 liter is het assortiment uitgebreid met andere productgroepen. Bijvoorbeeld afvalscheidingsbakken om naast plastic ook andere afvalsoorten in te zamelen. Ook vuilnis-, container-, palletbox en biozakken zijn in het assortiment opgenomen. 


Personeelsgroei
De afgelopen jaren is Knapzak flink gegroeid. Van in het begin één medewerker naar nu zestien personeelsleden. Dat is iets waar Knapzak trots op is! Samen staan we voor onze klanten klaar.

Toekomst
De afvalberg zo klein mogelijk proberen te maken en een steentje bijdragen aan een schonere wereld. Daar gaat Knapzak Benelux voor door het scheiden van afval makkelijk te maken. Voor magazijnmedewerkers, horecamedewerkers, kleinschalige bedrijven, grote bedrijven, scholen, sportverenigingen, festivalgangers en nog veel meer. Kortom: voor iedereen.

 

< Alle nieuwsberichten