Gemakkelijk je interieur een nieuwe look geven

Een nieuw seizoen, een nieuw jaar of gewoon een drang naar verandering: er zijn tal van redenen waarom je je interieur een nieuwe look wil geven. Maar hoe pak je dat aan zonder al te veel tijd, geld of moeite te investeren? In dit artikel geven we je enkele tips om gemakkelijk je interieur een frisse en vernieuwende uitstraling te geven.


Wo 24 Mei 2023

Geef meubels een make-over

Meubels zijn vaak de grootste en duurste elementen in een interieur. Toch kan je ook met meubels gemakkelijk je interieur een nieuwe look geven. Een likje verf, nieuwe bekleding of andere poten kunnen een oud meubelstuk weer helemaal up-to-date maken. Wees creatief en durf te experimenteren met verschillende materialen en kleuren.

Breng de natuur binnen

Planten en bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze hebben ook een positieve invloed op het humeur en gezondheid. Door planten en bloemen in het interieur te brengen, kan je het huis een frisse en levendige uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote kamerplant in de hoek van de kamer, of voor een kleurrijke bos bloemen op de eettafel.

Het leggen van een nieuwe vloer

Het veranderen van de vloer is een effectieve manier om het interieur een nieuwe look te geven en de algehele sfeer van de ruimte te transformeren. Een nieuwe vloer klinkt misschien niet als iets wat je gemakkelijk kan doen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties beschikbaar die het proces gemakkelijker maken. Overweeg bijvoorbeeld vloeren die je gewoon kan vastlijmen, zoals een pvc vloer houtlook. Deze vloeren zijn gebruiksvriendelijk en vereisen minimale voorbereiding. Door te kiezen voor een nieuwe vloer met een eenvoudige installatiemethode, kun je moeiteloos een frisse start maken voor het interieur. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Neem dan eens een kijkje bij Vloerenmarkt

Verander de verlichting

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Door te spelen met verschillende soorten verlichting kan je het interieur een nieuwe look geven. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende hanglamp boven de eettafel, of voor een staande lamp in een hoek van de kamer. Vergeet ook niet om te spelen met de intensiteit van het licht: dimbare lampen zijn ideaal om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren.

Maak gebruik van textiel

Textiel is een veelzijdig materiaal dat je op verschillende manieren kan gebruiken om het interieur een nieuwe look te geven. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, tapijten, tafelkleden en beddengoed. Door te spelen met verschillende texturen en kleuren kan je een saaie ruimte omtoveren tot een gezellige en warme plek. Kies voor textiel van goede kwaliteit en zorg voor een goede combinatie met de rest van het interieur.

< Alle nieuwsberichten