Gloednieuw short living complex Ingenhousz Breda opent deuren

De voormalige school, het monumentale pand aan het Dr. Jan Ingenhouszplein in Breda is omgetoverd tot een nieuw- en innoverend woonconcept: Ingenhousz Breda. Naast woonruimtes, zijn in het gebouw evenementen- en vergaderruimtes, een geweldige horecagelegenheid met ijssalon en patisserie te vinden. Een veelzijdig en origineel concept, dat op 21 november aan het publiek wordt voorgesteld.


Vr 15 Nov 2019

Aan het Dr. Jan IngenHouszplein is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het nieuwe Ingenhousz Breda. De voormalige school is volledig verbouwd tot een nieuw en innoverend woonconcept. Het gebouw brengt werken, studeren, eten, feesten en wonen samen onder één dak. Dit alles met een internationaal karakter door een nauwe samenwerking met hogescholen en economische partners en is een grootse City Hall voor de verwelkoming van gasten over de hele wereld.

Naast ruim honderd volledig ingerichte appartementen, zullen in het gebouw drie vergaderruimtes, een auditorium en een grote horecagelegenheid met Franse keuken te vinden zijn. Het gebouw biedt hierdoor de mogelijkheid tot het organiseren van grote evenementen. Er kunnen gezelschappen van 520 personen terecht.

Ingenhousz Breda introduceert daarnaast een nieuw concept voor de zakelijke expat, het zogenaamde ‘short living’. Kort wonen tot maximaal een half jaar. Hierbij staat duurzame gastvrijheid centraal. Het biedt ook een verrijkende gastvrijheidsbeleving in Breda: waar in andere steden expats vaak buiten het centrum op afgelegen terreinen onderkomen kunnen huren, kunnen de expats in Breda midden in het bruisende stadscentrum verblijven. De appartementen zijn te huur van zes dagen tot zes maanden. Ze zijn hierdoor bijvoorbeeld geschikt voor mensen die tijdelijk woonruimte zoeken, zoals internationale studenten of expats.

Door het samenbrengen van verschillende activiteiten en mensen onder één dak, ontstaat een veelzijdig en origineel concept. Ingenhousz Breda introduceert dit concept op 21 november aan het publiek tijdens een bedrijfsborrel. Van 16.00 tot 20.00 uur krijgen de gasten een inkijkje in de voormalige kweek- en lerarenschool en de veelzijdigheid aan activiteiten die het gebouw faciliteert. Aanmelden kan via de website.

BOB Nieuwjaarsborrel
Op donderdag 16 januari vindt bij Ingenhousz Breda de BOB Nieuwjaarsborrel plaats. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden.

< Alle nieuwsberichten