Handige tips voor de onderhoud van je kantoorkeuken

Een goed onderhouden keuken op kantoor is absoluut belangrijk voor een productieve en aangename werkomgeving. In een kantoorkeuken worden maaltijden bereid, maar ook de lekkerste kopjes koffie gezet en soms ook de belangrijkste gesprekken gevoerd. Een schone en goed onderhouden keuken zorgt voor tevreden medewerkers én een positieve sfeer op de werkvloer.


Wo 22 Mei 2024

In dit artikel delen we wat slimme tips voor het onderhouden van de kantoorkeuken, met speciale aandacht voor rioolonderhoud en het eventueel inschakelen van een loodgieter.

 

Maak regelmatig schoon

Het regelmatig schoonmaken van de keuken zorgt dat de kantoorkeuken langer meegaat. Maak regelmatig alle oppervlakken schoon. Vergeet ook zeker niet een eventuele kookplaat, de magnetron, de vaatwasser en koelkast mee te nemen in de schoonmaakroutine. Gebruik hiervoor het liefst milieuvriendelijke reinigingsmiddelen om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Is er geen vaste schoonmaker, maak dan gebruik van een schoonmaakrooster zodat de keuken alsnog op regelmatige basis schoon gehouden wordt. 

 

Besteed aandacht aan rioolonderhoud

Het belang van rioolonderhoud mag niet onderschat worden. Als afvoeren en riolen verstopt raken, kunnen onaangename geuren en zelfs overstromingen ontstaan. Gelukkig kun je dit voorkomen door regelmatig warm water en een milieuvriendelijke ontstopper te gebruiken in je afvoer. Op die manier spoel je vet en vuil weg en voorkom je verdere problemen. Als je toch te maken krijgt met een ernstige verstopping, is het belangrijk om een professionele loodgieter in te schakelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de diensten van Rioolbeheer Nederland. Als je kantoor zich in de omgeving van Leusden bevindt, kun je een loodgieter in Leusden inschakelen om het probleem snel en effectief op te lossen.

 

Onderhoud van de keukenapparatuur

Voor de levensduur van de keukenapparatuur is het ook belangrijk om deze regelmatig goed te onderhouden. Op die manier houd je een goed functionerende keuken. Zorg ervoor dat alle apparatuur, zoals de koffiemachine, waterkoker en magnetron, regelmatig wordt gereinigd en onderhouden. Vergeet hierbij ook de vaatwasser niet, draai deze regelmatig leeg met speciale reinigingsmiddelen. Door regelmatig onderhoud kun je storingen en defecten voorkomen, wat een hoop frustratie en kosten voorkomt. 

 

Zorg voor een goede hygiëne in de keuken

Tot slot is het ook belangrijk om bepaalde hygiëne protocollen te hebben op kantoor en in de keuken. Zorg dat medewerkers regelmatig hun handen wassen voor en na het bereiden van voedsel, laat ze ook na het bereiden van voedsel het aanrecht en keukenapparatuur schoonmaken. Als werkgever is het belangrijk om altijd te zorgen voor voldoende voorraad handzeep, handdesinfectand en schoonmaakmiddelen en doeken. Om de kantoorkeuken vrij van afval te houden, is het slim om te investeren in hygiënische afvalbakken waarin alle werknemers eenvoudig het afval kunnen scheiden.

< Alle nieuwsberichten