Have A Nice Day neemt ezCompany over

Have A Nice Day, part of Intracto, neemt ezCompany over en wordt zo, samen met het Belgische moederbedrijf Intracto, de grootste Drupal-specialist in de Benelux. In Nederland ontstaat er zo samen met Have A Nice Day een club van 100 teamleden. ezCompany staat gekend als de grootste Drupal-specialist in Nederland, met 50 medewerkers.


Ma 18 Mrt 2019

ezCompany werd opgericht in 2001 en wordt geleid door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. De onderneming groeide de laatste jaren uit tot de grootste Drupal-specialist in Nederland met 50 medewerkers. In het portfolio van ezCompany zitten onder andere de Rijksoverheid (Belastingdienst, RIVM, Openbaar Ministerie), onderwijsorganisaties (Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Utrecht, Tilburg University, ROC Midden Nederland) en commerciële opdrachtgevers (Jaguar Land Rover, Graydon, Bovemij Verzekeringen). Bas van den Nieuwenhuijzen, managing director ezCompany: ‘Om eerlijk te zijn: we waren eigenlijk niet op zoek naar een overnemer. Het begon met een toevallig gesprek op het terras met Martijn Vervoordeldonk van Have A Nice Day. Hij vertelde over de overname van Have A Nice Day door Intracto en hoe positief hij die heeft ervaren. En zo ging de bal aan het rollen. Samen de grootste Drupal-partij van de Benelux worden leek ons wel wat.’ Martijn Vervoordeldonk, managing director van Have A Nice Day: ‘Het is een voorrecht om met zulke enthousiaste ondernemers de volgende stappen te gaan zetten. Onze groeiambities hebben een grote rol gespeeld. Niet alleen wij, maar zeker onze collega’s krijgen energie van een bedrijf dat succesvol is en blijft groeien.’

Vraag naar Drupal blijft sterk toenemen
Pieter Janssens, managing director van Intracto: ‘We zijn georganiseerd op veel technologieën, maar de markt vraagt toch meer en meer Drupal-technologie. Daarom is het ‘juist’ om de krachten te bundelen om zo samen nog sterker te staan in de markt. We willen blijven groeien de komende jaren. Voor onszelf, maar ook voor onze klanten. In die optiek vinden we het ontzettend waardevol om ezCompany en hun teamleden aan boord te halen. Ze staan bekend als een kwalitatief bedrijf met talenten aan boord. Daarnaast is Nederland voor ons een logische stap om onze verdere uitbreiding te realiseren.’

Onafhankelijk advies
Have A Nice Day en Intracto blijven echter garant staan voor een objectief advies rondom een platformkeuze. Het grote technische team heeft alle kennis aan boord voor de meeste technologieën zoals Drupal, Episerver, Umbraco, Sitecore, Wordpress, Salesforce, HubSpot, Selligent, SharpSpring.

Sterke aanwezigheid in Benelux
De onderneming ezCompany heeft in Nederland al een stevige en solide reputatie. Zo staat de firma op de eerste plaats in de gekende Emerce 100 lijst in de categorie ‘Internetbureaus Fullservice – Middelgroot’. Met de overname hebben Have A Nice Day en Intracto nu 200 teamleden in België en 100 in Nederland. Dat waren er 5 jaar geleden nog maar 30.

Management van ezCompany blijft aan boord
Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen blijven aan boord en treden toe tot de groep. Samen met het team van Intracto kijken zij actief en met vertrouwen naar de toekomst.

< Alle nieuwsberichten