Het belang van een goede inrichting van jouw horeca keuken

Een professionele horeca keuken is natuurlijk van groot belang wanneer je een restaurant of café gaat runnen. De keuken is immers de plek waar alles vlekkeloos moet verlopen, om jouw gasten tevreden te houden. Een goede inrichting en de juiste apparatuur in de keuken is dan onmisbaar.


Ma 20 Jun 2022

In dit artikel vertellen we je alles over de inrichting van jouw horeca keuken, zo zorgen we ervoor dat je zonder problemen aan de slag kunt.

Een professionele horeca keuken, richt je in met professionele horeca keukenapparatuur. Zorg ervoor dat je goede apparatuur in je keuken hebt staan, waar je op kunt vertrouwen. Zoals in veel gevallen geldt ook hier: goedkoop is duurkoop. Een goedkope oven klinkt je in eerste instantie misschien als muziek in de oren, maar hier zit vaak geen garantie op en ze gaan minder lang mee. Gaat je oven ergens halverwege de dag kapot, dan moet je waarschijnlijk een hele hoop gasten vertellen dat je iets niet kunt serveren, omdat de oven stuk is. Dat is erg vervelend, zorg er dan ook altijd voor dat je goede apparatuur koopt.

Waarom is een goede inrichting belangrijk?

Een goede inrichting van je professionele horeca keuken is enorm belangrijk. De inrichting zorgt er namelijk voor dat alles soepel verloopt. Je moet de inrichting als een soort route zien. Je legt een route uit die gemakkelijk is om te volgen en praktisch is. Die routes moeten handig zijn voor het wegbrengen van voedsel, maar ook het terugbrengen van afval en afwas en het doorstromen van personeel. De route die door de keuken loopt, is enorm belangrijk voor de doorstroom. Heb je geen goede route uitgelegd, dan loopt het personeel constant vast, waardoor eten te laat aankomt bij de tafels en er sneller fouten worden gemaakt. Alle horeca apparatuur speelt een grote rol in deze inrichting. Door je apparatuur op de juiste plekken weg te zetten, kun je gemakkelijk door de keuken bewegen en zorg je ervoor dat de doorstroom optimaal is.

Hoe leg je een goede route uit

Het mag duidelijk zijn, een goede inrichting van de keuken en de apparatuur daarin is enorm belangrijk. De vraag die dan overblijft natuurlijk is dan: hoe doe je dat dan? Het maken van een goede inrichting en het leggen van goede routes is niet moeilijk, maar vergt wel even wat aandacht. Wij hebben een paar praktische tips voor het inrichten van jouw keuken.

Werk naar één punt toe

Werk altijd naar één punt toe, of bijvoorbeeld naar twee uitgiftepunten. Op die manier ontstaat rust in de keuken. Wat bedoelen we hiermee? Ontwikkel een plek voor bijvoorbeeld de warme gerechten, de koude gerechten, de voorgerechten en de desserts. Kijk wat het makkelijkst in te delen is. Door de ruimte in kleinere vlakken op te delen, wordt het werken makkelijker.

Organiseer alle werkzaamheden

Je hebt alle werkzaamheden ingedeeld, dan is het ook belangrijk dat je een routine hebt voor die werkzaamheden. Zorg er dan ook voor dat de spullen die je voor die werkzaamheden nodig hebt, bij de hand liggen. Zo hoef je niet naar de andere kant van de keuken.

De juiste apparatuur

De juiste apparatuur is de sleutel tot een goed draaiende keuken. Zorgt voor goede apparaten, maar niet te veel. Regel alleen de apparaten die je echt nodig hebt en zorg ervoor dat deze bij de werkstations staan waar ze nodig zijn. Heb je apparatuur dat op veel plekken nodig is? Dan kun je er meerdere van aanschaffen of, waar mogelijk, bijvoorbeeld voor apparatuur op wieltjes kiezen.

< Alle nieuwsberichten