Het nieuwe werken; deze drie zaken waarderen werknemers op het werk!

Dat het nieuwe werken alleen maar gaat over hybride en thuiswerken? Dat is echt een achterhaald beeld. Het nieuwe werken gaat over veel meer. Het nieuwe werken houdt rekeningen met de wensen omtrent werken van vandaag de dag. Hier komt veel meer bij kijken, waarbij je kan denken aan flexibiliteit en vitaliteit.


Vr 3 Nov 2023

Natuurlijk is iedere werknemer verschillend, maar er zijn wel hoofdlijnen uit de trends en ontwikkelingen van vandaag de dag te filteren die door veel werknemers als heel positief worden ervaren. Welke drie zaken dat zijn? Lees snel verder. 

 

1.      Goede sanitaire voorzieningen

Hierbij denk je waarschijnlijk direct aan wc’s, en dat is natuurlijk niet zo gek. Maar tegenwoordig is het niet meer genoeg om als werkgever enkel toiletten aan te bieden. Waar je dan nog extra aan moet denken? Dat is een badkamer inrichten op kantoor, een mooie investering vandaag de dag. Veel medewerkers gaan namelijk sporten voor, tijdens of na het werken, het betuigt dan van goed werkgeverschap om ze hierna een frisse douche te bezorgen op jouw kosten! Vraag advies bij een erkend leverancier, zoals bij deze badkamer winkel Breda. Zij kunnen niet alleen advies geven over een badkamer voor thuis, maar ook voor een badkamer op kantoor. Daarmee kunnen personeelsleden die lekker op de fiets of e-bike komen zich even omkleden en opfrissen, maar ook kunnen mensen in hun pauze een rondje gaan hardlopen. Een luxe die door vele werknemers echt wordt gewaardeerd. 

2.     Goed gegeten 

Veel mensen hanteren voor zichzelf de vuistregel dat ze doordeweeks gezond eten en in het weekend wat extra’s mogen. Maar dat is lastig vol te houden wanneer er op het werk allerlei ongezonde verleidingen zijn, of zelfs helemaal geen gezonde opties. Daarom is het aan te raden hier als werkgever in mee te denken en gezonde extra’s aan te bieden. Kies voor biologische thee, gezonde sappen en vers fruit. Soms hoeft het geen eens gratis te zijn, personeel vindt het vaak al fijn dat het er is. Investeer hierin en bied het aan.  

3.      Duurzaam 

Dat duurzaamheid een belangrijk thema is geworden, daar vertellen we ongetwijfeld niets nieuws mee, het is iets wat steeds meer aandacht krijgt en wat de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Het is dan ook goed om daar als werkgever rekening mee te houden. Steeds meer werknemers willen niet bij een bedrijf werken wat hier geen of weinig rekening mee houdt. Dit noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen. Werknemers willen hier trots op zijn, dus investeer hier ook in. Niet alleen voor jezelf, ook voor je werknemers. 

 

Kortom, investeer in het nieuwe werken. Niet alleen door thuiswerken te stimuleren maar ook door breder te denken aan het welzijn van je personeel en de behoeftes die ze hebben. Er komt een nieuwe generatie op de werkvloer die hele andere dingen wil en verlangt. Investeer hierin en beweeg mee met nieuwe innovaties, alleen dan kun je komen tot een duurzaam en fijn personeelsbestand. Het zit hem namelijk tegenwoordig lang niet altijd meer in de primaire voorwaarden, maar ook zeker in de secundaire die echt het verschil maken voor personeel! 

< Alle nieuwsberichten