Het verbeteren van klantrelaties door kaarten te drukken

De digitale tijd waarin we leven brengt ons veel mogelijkheden. Zo bestel je vrijwel alles online en heb je het de volgende dag nog in huis. Daarnaast zijn veel producten gedigitaliseerd. Toch blijven bepaalde zaken nog altijd leuk om op de ‘ouderwetse’ manier te doen.


Wo 1 Dec 2021

En daar is kaarten drukken voor klantrelaties een voorbeeld van. Want een digitale kaart (e-mail) ontvangen is nu eenmaal minder leuk en speciaal dan het krijgen van een fysieke kaart.

Laat zien dat je aan je klantrelaties denkt

Het versturen van een kaart is natuurlijk een kleine moeite. Je laat een kaart drukken of schrijft er zelf een boodschap op. Vervolgens lever je het zelf af of laat je het met de post bezorgen. Maar zo’n kleinigheidje kan veel betekenen voor de relatie die je met klanten hebt. Want vrijwel iedereen vindt het leuk om nu en dan een kaartje te ontvangen. En daarbij is het extra leuk wanneer je een kaartje op de verjaardag van je relaties stuurt. Z

Zorg er dan ook voor je dat je weet wanneer je relaties jarig zijn. Of dat je op de hoogte bent van andere gebeurtenissen waar een kaartje op z’n plaats is. Hiermee bouw je tevens aan een meer persoonlijke relatie in plaats van alleen maar de zakelijke. En dat zorgt altijd voor een leukere en sterkere band.

Kerstkaarten drukken

Zoals we net al hebben besproken, is het sturen van een kaart bij (feestelijke) gebeurtenissen altijd leuk. Dus wat dacht je van kerstmis? Dan is een kaartje altijd leuk om te geven. Je kunt kerstkaarten drukken in je eigen design. Daarbij kun je er een leuke boodschap op plaatsen en het design naar wens maken. Mocht je niet goed zijn met design, dan kun je er vrijwel altijd gebruik maken van templates.

Zo zien je kerstkaarten er altijd leuk uit. Tenslotte is vaak ook nog mogelijk om de kaarten direct te laten bezorgen. Geef de adressen door en de drukker zorgt ervoor dat alles netjes bij je relaties aankomt. Het versturen van (kerst)kaarten is altijd een goede manier om klantrelaties te versterken. En met de geringe moeite waarmee je ze de deur uit stuurt, is het wat ons betreft altijd zinvol om te doen.

< Alle nieuwsberichten