Hoe zorg ik voor een mooiere uitstraling van mijn tuin?

De zomer komt eraan. Dit is dan ook de periode waarin we met z’n allen weer vaker in de bouwmarkten te vinden zijn. De grotere klussen die we dit jaar hebben opgespaard kunnen nu aangepakt worden. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om in de zomer aan de slag te gaan met het opknappen van de tuin en de gevel van het huis.


Ma 20 Jun 2022

Vind jij dat het ook wel eens tijd is voor vernieuwing? Dan kunnen onze tips je misschien helpen. We hebben een paar leuke ideeën voor rondom jouw woning voor je op een rijtje gezet!

Less is more

We zullen de komende maanden vanzelfsprekend meer tijd in de tuin doorbrengen. Het is dan ook fijn om alles op orde te hebben voordat deze periode aanbreekt. Vaak oogt een tuin veel rommeliger dan nodig is, dit is natuurlijk zonde! Wanneer je je tuin een ware make-over wilt geven, is hier eigenlijk veel minder voor nodig dan je denkt. Zo raden we je aan om eens goed rond te kijken in je tuin. Bij de meeste mensen staan er veel spullen in de tuin, dit kan ervoor zorgen dat een tuin chaotisch oogt. Neem een vuilniszak en kijk eens met een kritische blik naar de spullen die niet meer mooi zijn of versleten zijn. Je zult je verbazen over de hoeveelheid aan spullen die eigenlijk wel weggegooid kunnen worden. Daarna zul je meteen al merken dat de tuin veel rustiger oogt. Vervolgens kun je ervoor kiezen om te investeren in twee of drie pronkstukken die je in de tuin neerzet. Denk hierbij aan een mooie vuurtafel of een luxe lounge set. Zo heb je binnen een paar uurtjes al een compleet ander resultaat neer weten te zetten!

Investeer in een mooie gevel

Het aanzicht op een huis, speelt natuurlijk ook een grote rol. Wanneer dit niet bevalt, kan dit op lange termijn een irriterende factor worden wanneer je in de tuin zit. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor kunstof gevelbekleding. Dit ziet er niet alleen luxueus en prachtig uit, maar is ook nog eens zeer duurzaam. De bekleding is te verkrijgen in een groot aantal kleuren. Je zult dus zeker iets vinden dat bij het huis past. Een ander voordeel is dat het een relatief betaalbare manier is om de uitstraling van de buitenkant van een huis aan te pakken. 

 

< Alle nieuwsberichten