Kantoorruimte inrichten: aan welke details kun je denken?

Bureaus, bureaustoelen en apparatuur: bij de inrichting van een kantoorruimte vormen deze producten natuurlijk de belangrijkste onderdelen. Je kunt het zien als de basis. Daaromheen is het echter goed om aan de details te denken! Daarmee maak je de kantoorinrichting namelijk pas echt compleet. Welke details zijn er onmisbaar in het kantoor?


Ma 14 Jun 2021

Laat je logo zien
Als bedrijf heb je een logo: toch wel je visuele paradepaardje. Je laat ‘m zien op bijvoorbeeld je website of de producten die je verkoopt. Vergeet ook niet om je logo terug te laten komen in je kantoorruimte. Dat is leuk voor het team: het logo past qua inrichting natuurlijk goed in de ruimte. Onder klanten en andere personen in je netwerk die op bezoek komen in je kantoor zorgt het logo voor herkenning. Nog een belangrijke reden om hiervoor te kiezen. Om het logo goed op te laten vallen, kun je het laten drukken en aan de muur hangen. Denk aan een logo als foto op glas afdrukken, waarbij je met een transparante achtergrond kunt spelen. Een ander idee: forex platen lenen zich goed voor het afdrukken, met veelzijdige keuzes wat betreft print en afwerking. Zo zijn er allerlei looks om uit te kiezen, die je logo fraai weergeven!

Mooie en nette raamdecoratie
Raamdecoratie in het kantoor dient uiteraard met name een praktisch doel. Zo moet het zonlicht dat naar binnen schijnt kunnen worden geweerd. Let er verder op dat je voor mooie raamdecoratie kiest. Je hebt misschien de neiging om voor een standaard witte kleur te gaan. Maar bijvoorbeeld beige of zand zorgt juist voor net dat beetje meer sfeer! Uiteraard is een net karakter wel belangrijk. Ga daarom voor strakke rolgordijnen, of vouwgordijnen voor een iets huiselijkere look.

Groene kantoorruimte met planten
Planten zijn niet meer weg te denken uit het kantoor! Ze voegen levendigheid toe aan de ruimte – dat maakt ze dan ook zo’n belangrijk onderdeel. Kies het liefst een aantal grote planten uit, die eenvoudig te verzorgen zijn. Je kunt ze op de grond zetten, of zelfs op de bureaus. Een mooie plantenpot erbij is ook zeker wenselijk!

Mooie verlichting
De tijd dat kantoorruimtes werden verlicht met tl-buizen is toch wel wat voorbij. Kies juist liever voor mooiere lampen: ze mogen best worden gezien. Denk aan hanglampen in een bijzonder design, die echt opvallen boven de bureaus. De bolletjes die je erin draait mogen wel wat fel zijn: goed zicht is belangrijk tijdens het werk. Je hoeft echter geen kil en volledig wit licht uit te kiezen – het gaat om de juiste balans tussen sfeer en zakelijkheid.

Vloerkleed in kantoorruimte
Het is een idee om onder de bureaus een groot vloerkleed te plaatsen, bijvoorbeeld als de bureaus in een groep bij elkaar staan. Dat staat sfeervol en zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte! In de vergaderzalen is dit tevens een mooie tip – neem bij de decoratie je gehele kantoorpand mee.

< Alle nieuwsberichten