Kleine maatregelen die je regionale bedrijf duurzamer maken

Consumenten hechten steeds meer waarde aan bedrijven die duurzaam zijn ingericht, ook als ze regionaal zijn. Veel mensen in de bedrijfswereld denken meteen aan allerlei grote maatregelen die ze moeten implementeren, maar waarom zou je niet klein beginnen? In deze blog vind je een overzicht van kleine dingen die je op het gebied van verduurzaming kunt doen.


Vr 24 Mei 2024

Duurzame verpakkingen

De eerste kleine maatregel die je kunt nemen om je regionale bedrijf duurzamer te maken, is door voor duurzame verpakkingen te kiezen. Vermijd voortaan het gebruik van materialen als plastic en kies voor verpakkingen die eenvoudig te recyclen zijn of van een materiaal zijn gemaakt dat biologisch afbreekbaar is. Maar hoe kom je aan duurzame verpakkingen als je deze zelf niet wil maken? Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze verpakkingsbedrijven die je hiermee van dienst kunnen zijn, zoals Baas Verpakkingen.

Aan recyclen doen

Recyclen is een gemakkelijke en effectieve manier om je regionale bedrijf duurzamer te maken. Het draait allemaal om slim omgaan met afval. Begin bijvoorbeeld met het plaatsen van gescheiden afvalbakken op je kantoor of werkplaats. Het idee hierachter? Je maakt het een stuk makkelijker voor je medewerkers om ook op het werk hun afval te scheiden. Ja, het is een kleine moeite, maar het mooie hiervan is dat je een positieve impact op het milieu hebt!

Energiezuinige verlichting

Verder is het slim om voor energiezuinige verlichting te kiezen. Maar aan welke maatregelen zou je dan moeten denken? Vervang bijvoorbeeld je traditionele gloeilampen door LED-lampen. Waarom LED-verlichting beter is? Dit verbruikt aanzienlijk minder energie. Daarnaast gaat LED-verlichting ook een stuk langer mee, wat onze planeet zeker op prijs stelt! Heb je daarnaast ooit lichtsensoren overwogen? Door middel van deze maatregel branden je lampen alleen op momenten dat mensen echt licht nodig hebben.

Zoomen in plaats van fysieke afspraken

Het maken van de overstap naar virtuele afspraken via Zoom of andere videoconferencing tools kan een aanzienlijk verschil maken voor de duurzaamheid van je bedrijf. Door fysieke reizen grotendeels te vermijden, verklein je de CO2-voetafdruk van je bedrijf. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook kostbare tijd en geld. Bovendien hoef je je geen zorgen meer te maken over fileproblemen of parkeerplekken!

Duurzaam vervoer stimuleren

Stimuleer tot slot duurzaam vervoer namens je bedrijf. Hoe je dit doet? Promoot bijvoorbeeld de fiets als vervoermiddel. Ook kun je speciale lease deals hebben met bedrijven die enkel elektrische of hybride auto's aanbieden. Combineer dit met het plaatsen van laadpalen op je bedrijfsterrein. Moeten werknemers soms wat kortere afstanden afleggen voor klanten? Laat ze dan elektrische fietsen of steps gebruiken. Je hebt meer dan genoeg manieren om duurzaam vervoer te stimuleren als regionaal bedrijf.

 

< Alle nieuwsberichten