Kunnen klanten in Brabant je goed vinden op internet?

Veel winkeliers zullen een zucht van verlichting hebben geslaakt nu ze de deuren weer open kunnen zetten. Veel ondernemers in Brabant staan al lange tijd in de startblokken om hun klanten weer hartelijk te ontvangen. Eén van de belangrijkste voorwaarden om je potentiële klanten te informeren is goede vindbaarheid op internet.


Do 20 Jan 2022

Vooral voor ondernemers die het moeten hebben van mensen uit de lokale regio is het essentieel dat hun informatie accuraat is. Je wilt als winkelier of bedrijf in Brabant toch dat ze bij jou als eerste binnen stappen.

In het eerste weekend dat de Brabantse winkels weer open gingen zal er vast een behoorlijke aanloop zijn geweest. De kunst is om deze traffic op een hoog niveau vast te houden. Het is dus nu van essentieel belang dat je deze klanten goed informeert wanneer je open bent en wat voor speciale acties je voor hen in petto hebt.

Meestal gaan potentiële klanten eerst kijken op internet als ze een bepaalde aankoop in gedachten hebben. In hun zoektocht op internet komen mogelijke kopers vaak niet verder dan de eerste pagina van Google. Het is dus belangrijk dat je daar met brancheproducten te vinden bent. Als je een meubelverkoper bent zullen belangstellenden zoeken op woorden die een combinatie zijn van het betreffende meubelstuk met bijvoorbeeld het woord aanbieding of een plaats waar ze wonen. Hierbij moet je het opnemen tegen de grote internetgiganten zoals Bol.com of multi-nationals zoals Ikea. Gelukkig hoef je niet alleen de strijd aan te gaan tegen deze grote bedrijven. Er zijn specialistische marketing bedrijven zoals HV Media.nl die bewezen hebben goede resultaten te boeken voor regionale en lokale bedrijven in Nederland. Dit bedrijf zorgt ervoor dat je met de voor jouw relevante zoekwoorden hoog in Google komt te staan.

Lokaal

Veel inwoners van Brabant hechten er waarde aan hun product in de buurt bij een lokale ondernemer te kopen. De afgelopen twee jaar is bij een grote groep consumenten het besef doorgedrongen dat je niet al je spullen online vanuit China of andere landen in Azië moet kopen. Ook winkeliers zoals fietsverkopers hebben aan de lijve ondervonden hoe kwetsbaar hun handel is als er bijvoorbeeld een groot containerschip vast komt te zitten in het Suezkanaal. Iets wat het containerschip Ever Given in maart 2021 overkwam. Gelukkig wist het Nederlandse Smit Salvage de gigant weer vlot te trekken. Hoofdoorzaak van de stagnering voor het leveren van onderdelen was natuurlijk de corona pandemie. Nog steeds zijn bepaalde onderdelen moeilijk leverbaar en gelden er lange levertijden.

Vindbaar

Grote landelijke of Europese grootwinkel bedrijven hebben hun internet marketing goed op orde. Ze worden vaak goed gevonden. Lokale of regionale ondernemers hoeven zich hierdoor niet uit het veld te laten slaan. Waar begin je dan als lokale ondernemer uit Brabant? Het is namelijk niet voor elk bedrijf weggelegd om goed vindbare content te maken. Al eens gedacht aan een SEO bureau?

SEO Bureau

Je hebt bijvoorbeeld wel eens gehoord van SEO, contentmarketing en SEA. Bovendien moeten geschreven teksten SEO-proof gemaakt worden zodat relevante zoekwoorden makkelijk gevonden worden. Bij een gespecialiseerd SEO bureau ben je wat betreft Search Engine Optimalisation aan het goede adres. Die zijn meestal op de hoogte van de nieuwste spelregels van Google en hoe die het beste toegepast kunnen worden.

< Alle nieuwsberichten