Letselschade en ondernemers, dit moet je weten

Een verkeersongeval of bedrijfsongeval, het kan u en uw medewerkers overkomen. Maar wat te doen bij een ongeval? Wie betaalt de letselschadevergoeding en op welke verzekeringen kan er een beroep worden gedaan?


Wo 15 Jul 2020

Letselschade, wat nu?
Er is u een ongeval overkomen. Of uw medewerker was betrokken bij een ongeval. Indien er hierbij sprake is van arbeidsongeschiktheid, dan is de eerste vraag, wat nu? Want van het een op het andere moment kunt u niet of minder op de zaak zijn of niet naar uw cliënten. En uw medewerker is voor korte of langere tijd uitgeschakeld, maar u moet het salaris gewoon doorbetalen.

Voor alle vragen over letselschade kunt u terecht bij een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten. Wij werken door heel Nederland en zijn met 8 bezoeklocaties altijd in de buurt. 

Een letselschade advocaat van ons kantoor zorgt dat uw letselschade snel en volledig verhaald wordt. En dit doen wij volledig kosteloos voor u en uw medewerkers! Geen kleine lettertjes en geen no-cure-no-pay, gewoon helemaal kosteloos. De kosten voor rechtsbijstand door een letselschade advocaat worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij.

Letselschade en zelfstandig ondernemer
Indien u als ondernemer betrokken bent bij een ongeval, dan maakt u net als ieder ander kosten. Het bijzondere als ondernemer is echter dat u bij letselschade geen inkomen meer heeft. Misschien heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar deze dekt meestal maal deels uw inkomensschade.

Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het ongeval? Dan dient deze persoon uw letselschadevergoeding te betalen. Het gaat dan om alle schade, zowel uw kosten, inkomensschade als het smartengeld.

SVI- verzekering
Betreft het een eenzijdig verkeersongeval? Dan kunt u uw schade inzittenden verzekering (SVI- verzekering) inschakelen. Op grond van deze verzekering heeft u ook recht op een schadevergoeding.

Zoekt u meer informatie over letselschade? Neem dan contact met onze letselschade advocaten en letselschade juristen op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Regres loonschade
Uw medewerker is een ongeval overkomen. Dan bent u verplicht het salaris gedurende 2 jaar (gedeeltelijk) door te betalen. Dit kan flink oplopen! U kunt zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Maar indien er een aansprakelijke partij is, dan kunt u ook een letselschadeclaim indienen bij deze partij of diens aansprakelijkheidsverzekeraar. Zowel het door u betaalde nettoloon als de re-integratiekosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Wilt u meer informatie over letselschade of loonregres? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht.

 

< Alle nieuwsberichten