Maxximap Goirle steunt Stichting Sampark

Maxximap vult haar maatschappelijk verantwoord ondernemen op verschillende manieren in, regionaal en vanaf nu ook internationaal. Ze heeft structurele ondersteuning toegezegd aan Stichting Sampark. Deze stichting initieert en organiseert lokale educatieve projecten in India.


Di 9 Jan 2018

De projecten richten zich op het bestrijden van analfabetisme en armoede in de stad en op het platteland. Door middel van fundraising in Nederland genereert Stichting Sampark de benodigde gelden om de projecten in India structureel bestaansrecht te geven. Er zijn vier Samparkscholen op het platteland en een drietal beroepsopleidingen in de sloppenwijken van New Delhi. Sampark zorgt voor de scholing van zo’n 2.200 kinderen en jongvolwassenen.

Maarten v.d. Heijden, eigenaar Maxximap: ‘’Een van de redenen dat we specifiek voor Sampark hebben gekozen is dat de financiële ondersteuning direct ten bate komt van de projecten. Tijdens een persoonlijk bezoek aan India heb ik met eigen ogen kunnen zien wat de impact daarvan is. Van het geld worden bijvoorbeeld naaimachines voor opleidingen aangeschaft. Ook de salarissen van docenten worden direct vanuit Sampark betaald. We vinden het verder heel belangrijk dat de stichting met name ook meisjes ondersteunt. Zij hebben in India een andere sociaal-economische positie dan jongens. Maxximap deelt de visie van Stichting Sampark dat educatie cruciaal is voor kinderen en jongvolwassenen. Hierdoor krijgen ze de kans om een goede toekomst op te bouwen.’’

< Alle nieuwsberichten