Mooie cadeaus voor jouw personeel op bijzondere momenten

Steeds meer bedrijven veranderen de hiërarchie binnen hun systeem. Het werkveld wordt meer genivelleerd. Hoe vaak gebeurde het wel niet dat er neer werd gekeken op de schoonmaker of de stagiaire? Inmiddels is wel duidelijk dat je het als bedrijf samen moet doen.


Ma 23 Mei 2022

Iedereen draagt zijn of haar steentje bij en iedereen is even belangrijk. Hoe beter de medewerkers onderling samenwerken, hoe beter dit zal zijn voor de werkomgeving en de productiviteit. 

Als werkgever kan je op verschillende manieren de relaties met jouw werknemers bevorderen. Een goede (en veelgebruikte) methode is om simpelweg meer aandacht te besteden aan het welzijn van jouw personeel. Hierbij kijk je niet alleen naar zakelijk vlak, maar ook naar het privéleven. Hoewel je hier verder geen invloed op hebt, is het wel goed om een beetje interesse te tonen en ook iets met die informatie te doen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een klein geschenk op bijzondere momenten. Zo toon je jouw interesse voor het personeel en laat je tegelijkertijd zien dat ze belangrijk zijn voor het bedrijf. Als blijk van waardering. Een cadeau versturen doe je echter niet zomaar. Je wilt wel zeker weten dat je een passend cadeau te pakken hebt. Daarom vind je hier enkele tips voor de mooiste cadeaus op bijzondere momenten. Want wanneer geef je wat?

Een klein cadeautje op zijn of haar verjaardag


Het is bij de meeste bedrijven al niet meer dan normaal om een cadeautje te geven op een verjaardag. Je weet als werkgever precies wanneer jouw medewerkers jarig zijn. Daarom is het leuk om hier wat extra aandacht aan te besteden. Dat hoeft niet al te groots. Een doosje chocolade is al goed. Alleen al de wetenschap dat je aan zijn of haar verjaardag hebt gedacht is fijn. Meestal ligt de waarde van een dergelijk cadeau tussen de tien en vijftien euro.

Wil je toch liever iets groters geven? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een borrelmand inclusief fijne serveerplank. Die kan hij of zij vast goed gebruiken tijdens het verjaardagsfeest en ook daarna in de weekenden heerlijk gebruiken.

Huwelijk


Gaat jouw medewerker(ster) trouwen? Dan is dit natuurlijk ook een leuk moment om een cadeau te versturen. Bedenk van tevoren goed hoeveel je hier maximaal aan uit wilt geven. Besef wel dat andere medewerkers die in de toekomst ook gaan trouwens anders wellicht een soortgelijk cadeau verwachten. Trek voor dergelijke zaken dan ook een vast budget uit. Een huwelijk is natuurlijk een ontzettend belangrijk moment in het leven van jouw medewerker en de uitgelegen kans om hierbij ook jouw betrokkenheid te tonen. Denk bijvoorbeeld aan gegraveerde glazen en een goede fles bubbels om thuis lekker te toosten op het huwelijk? Of simpelweg een wenskaart met de namen van alle medewerkers.

Verdrietige situaties


Helaas kunnen er ook dingen gebeuren die erg verdrietig zijn en waar je misschien maar lastig mee om kunt gaan. Bijvoorbeeld wanneer de partner of het kind van je medewerker erg ziek wordt en misschien zelfs wel overlijdt. In dat geval is het misschien lastig om te bedenken wat hij of zij nodig heeft. Allereerst is het belangrijk dat je de meeste zorgen uit handen neemt (denk aan baanzekerheid en voldoende vrije tijd om voorlopig bij het gezin te zijn), maar ook aan een luisterend oor indien nodig. Je kunt ook gerust vragen of hij of zij het op prijs zou stellen als je een bos bloemen stuurt of af en toe eens belt. Iedereen gaat anders met dergelijke situaties om. Voor jou als werkgever van belang om hier de ruimte voor te geven.

< Alle nieuwsberichten