Nieuwe horecazaak geopend? Hier zijn 4 aandachtspunten

Het openen van een nieuwe horecazaak is een spannende en uitdagende onderneming. Er komt veel bij kijken en er zijn verschillende aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden. In dit artikel bespreken we vier belangrijke aandachtspunten voor het openen van een nieuwe horecazaak.


Vr 2 Jun 2023

1. Locatie en doelgroep

Een van de belangrijkste aspecten bij het openen van een nieuwe horecazaak is de locatie. Het is van cruciaal belang om een locatie te kiezen die goed bereikbaar is voor je doelgroep. Daarnaast moet de locatie passen bij het concept van de horecazaak. Het is belangrijk om te onderzoeken welke doelgroep je wilt aantrekken en wat hun voorkeuren zijn. Zo kun je bijvoorbeeld onderzoeken of er behoefte is aan een gezellige buurtkroeg, een trendy cocktailbar of een hippe lunchroom.

Het is ook belangrijk om de concurrentie in de omgeving te analyseren. Kijk naar wat zij aanbieden en hoe jij je kunt onderscheiden van hen. Door de juiste locatie te kiezen en je te richten op je doelgroep, vergroot je de kans op succes.

 

2. Financiën en budget

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het openen van een nieuwe horecazaak zijn de financiën en het budget. Het is belangrijk om een gedetailleerd financieel plan op te stellen waarin alle kosten en opbrengsten worden meegenomen. Hierbij kun je denken aan huurkosten, inrichting, apparatuur, voorraad, personeelskosten en marketingkosten. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien is een geschikt kassasysteem. Het is van belang dat je een goedwerkend systeem hebt zodat klanten snel en gemakkelijk kunnen afrekenen. Ga daarom op zoek naar een geschikte horeca kassa

Voor het opstellen van het financiële plan is het belangrijk om realistische inschattingen te maken en rekening te houden met onvoorziene kosten. Het is verstandig om een buffer te hebben voor onverwachte uitgaven. Als je het financiële plan hebt opgesteld, kun je bepalen hoeveel geld je nodig hebt om de horecazaak te starten en waar je dit geld vandaan haalt. Dit kan bijvoorbeeld via een lening bij de bank, crowdfunding of via investeerders.

 

3. Inrichting en sfeer

Een derde aandachtspunt bij het openen van een nieuwe horecazaak is de inrichting en sfeer. De inrichting van de horecazaak bepaalt voor een groot deel de uitstraling en de sfeer. Het is belangrijk om een inrichting te kiezen die past bij het concept en de doelgroep van de horecazaak. Bedenk welke uitstraling je wilt hebben en wat je wilt uitstralen. Wil je bijvoorbeeld een gezellige huiskamersfeer creëren of juist een strakke moderne uitstraling? Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de functionaliteit van de inrichting. De inrichting moet praktisch zijn voor het personeel en de gasten. Denk bijvoorbeeld aan voldoende r

 

< Alle nieuwsberichten