Ook zorgeloos printen?

In het moderne bedrijfsleven is efficiëntie de sleutel tot succes. Voor veel ondernemingen is printen een essentieel onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering.


Di 23 Apr 2024

Echter, het beheer van bedrijfsprinters kan tijdrovend en kostbaar zijn. Wie kwam er nou niet bij een printopdracht achter dat de printer in storing is, toner leeg is of dat er geen verbinding gemaakt kon worden? Een oplossing die zowel kosten bespaart als operationele efficiëntie verhoogt, is het leasen van printers met daarbij een onderhoudscontract.

 

 

Printer leasen

Printerleasing is een service waarbij bedrijven hun printers niet kopen, maar huren van een gespecialiseerde aanbieder. Deze service is inclusief onderhoud, reparaties, en vaak ook de levering van toners en ander verbruiksmateriaal. Het contract kan aangepast worden aan de behoeften van het bedrijf, o.a. afhankelijk van het aantal prints, het type printers en de gewenste flexibiliteit. Hieronder lees je enkele voordelen:

 

1. Kostenbesparing

Het grootste voordeel van printerleasing is de kostenbesparing. Bedrijven betalen een vast maandelijks bedrag, waardoor grote initiële investeringen in dure printapparatuur vermeden worden. Bovendien zijn de kosten voor onderhoud en verbruiksmaterialen inbegrepen, wat leidt tot voorspelbare uitgaven en verminderde financiële risico's.

 

2. Gestroomlijnd onderhoud en reparaties

Een leaseovereenkomst omvat regulier onderhoud en reparaties door technische experts. Dit betekent dat eventuele problemen snel en efficiënt worden opgelost, vaak voordat ze een operationele verstoring kunnen veroorzaken. Dit is cruciaal voor bedrijven die afhankelijk zijn van constante beschikbaarheid van hun printvoorzieningen.

 

3. Flexibiliteit en schaalbaarheid

Leasen biedt flexibiliteit. Als een bedrijf groeit of als de behoeften veranderen, kan het leasecontract aangepast worden. Dit kan gaan om het toevoegen van meer of geavanceerdere printers, of het aanpassen van de servicevoorwaarden. Deze flexibiliteit is vooral waardevol in een snel veranderende markt.

 

4. Modernste technologie

Leasecontracten maken het mogelijk om altijd de nieuwste printtechnologie in huis te hebben. Leasemaatschappijen updaten hun aanbod en software regelmatig, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de nieuwste functies en efficiënties zonder steeds opnieuw grote investeringen te hoeven doen.

 

5. Focus op kernactiviteiten

Door het printbeheer uit te besteden, kunnen bedrijven zich meer richten op hun kernactiviteiten. Het management hoeft zich geen zorgen te maken over de print infrastructuur en kan zich concentreren op het groeien van het bedrijf.

 

 

Ben jij al overtuigd?

Voor bedrijven die regelmatig printen, zoals juridische kantoren, marketingbureaus, scholen en productiebedrijven, kan printerleasing een gamechanger zijn. Het is echter ook een slimme keuze voor kleinere ondernemingen die hun kosten willen minimaliseren en tegelijkertijd willen profiteren van professioneel printerbeheer.

 

Het is een strategische keuze die kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen, verbeterde efficiëntie en toegang tot de nieuwste technologie zonder zware investeringen. Als je interesse hebt in printerleasing, neem dan contact op gespecialiseerde printer bedrijven, zoals bijvoorbeeld Hofax. Maak zorgeloos printen een deel van uw strategie om de productiviteit en bedrijfsvoering te optimaliseren.

< Alle nieuwsberichten