Redenen om de diversiteit en inclusie van je bedrijf aan te pakken

Als bedrijf wil je vanzelfsprekend met de nieuwste ontwikkelingen meegaan. Een van deze ontwikkelingen is het verbeteren van diversiteit en inclusie. Maar waarom is het zo belangrijk om hieraan te werken? In deze blog vind je de grootste redenen die dit uitleggen.


Wo 19 Jun 2024

Een productiever bedrijf

De eerste reden om de diversiteit en inclusie van je bedrijf aan te pakken is om je bedrijf productiever te maken. Volgens verschillende onderzoeken blijken namelijk ondernemingen die divers personeel hebben, productiever te zijn vergeleken met bedrijven die homogeen zijn. Waarschijnlijk komt dit doordat verschillende mensen met verschillende achtergronden en ervaringen bijdragen aan het oplossen van problemen en het vinden van creatieve oplossingen. Aangezien productiviteit hoog in het vaandel staat bij elke ondernemer, wordt er dan ook volop gekozen om via bijvoorbeeld Niya.team organisaties meer inclusief te maken.

 

Beter aanzien door de buitenwereld

Ten tweede word je beter aangezien door de buitenwereld. Hoe dit komt? Consumenten worden steeds veeleisender, ook op het gebied van diversiteit en inclusie. Sommigen kiezen zelfs ervoor om alleen in zee te gaan met bedrijven die aan deze eisen voldoen. Laat daarom duidelijk aan de buitenwereld zien dat je diversiteit en inclusie serieus neemt en stel een openbaar plan van aanpak op. Wat dit je oplevert? Je trekt ineens nieuwe klanten aan die je hiervoor nooit had kunnen bedienen!

 

Je trekt toptalent aan

Verder trek je sneller toptalent aan als je een gezond beleid hanteert van diversiteit en inclusie. De beste talenten in de regio en zelfs het land stellen het op prijs als een organisatie eerlijkheid nastreeft. Het resultaat? Je haalt toptalent binnen dat ook nog eens flink gemotiveerd is! Een andere bonus is dat je sollicitaties kunt verwachten van mensen die normaliter niet je bedrijf zouden overwegen. De kwaliteit van je personeel zal hierdoor alleen maar stijgen.

 

Meer innovatie

Tevens stimuleer je innovatie met diversiteit en inclusie. Hoe zit dit in elkaar? Een homogene organisatie heeft vaak last van mensen die hetzelfde denken over dingen, waardoor er veel groupthink ontstaat. Dit is killing voor je innovatie. Met diversiteit en inclusie heb je verschillende denkwijzen bij elkaar gebracht, waardoor je ook vaker innovatieve oplossingen tegenkomt. Het eindresultaat? Je bedrijf blijft de concurrentie een stuk beter voor dan hiervoor het geval was!

 

Gemiddeld winstgevender

Tot slot ben je gemiddeld meer winstgevend als je als bedrijf je diversiteit en inclusie in orde hebt. Maar wat is de reden hierachter? Je bent met een diverse team nu eenmaal beter in staat om complexe problemen op de juiste manier aan te pakken. Samen met andere voordelen als meer gemotiveerde werknemers en meer productiviteit op de werkvloer zorg je ervoor dat je bedrijf in de toekomst waarschijnlijk een stuk succesvoller wordt.

< Alle nieuwsberichten