Refitech met beugel geleidehond finalist JEC 2019 innovatieprijs

Een carbon beugel voor geleidehonden is gekozen als finalist voor een JEC 2019 Innovation Award in de categorie Sports & Healthcare. De nieuwe beugel weegt minder dan de helft van de vorige metalen versie, verbetert het comfort voor zowel de hond als de baas aanzienlijk en is geproduceerd door Refitech in Waalwijk voor KNGF Geleidehonden.


Vr 22 Feb 2019

'We zijn er absoluut trots op dat ons product is gekozen tot finalist', zegt directeur Arthur Cooijmans van Refitech. 'Het is nu aan de internationale jury om te bepalen of we winnaar zijn in onze categorie. Dat weten we pas  als de JEC 2019 Innovation Awards worden uitgereikt op 13 maart.'

Voor KNGF
Refitech's carbon beugel  is een onderdeel  van een nieuw geleidehondentuig, speciaal ontwikkeld voor KNGF. Het ontwerp bevat verschillende nieuwe functies die zijn geïnspireerd op uitrustingen voor motorsport en kitesurfing. Eenmaal gemonteerd op het tuig 'zweeft' de beugel boven de rug van de hond, waardoor het voor de eigenaar gemakkelijker is de beugel te vinden. De stijfheid van het ontwerp verbetert ook het doorgeven van de bewegingen van de hond. Dit is van vitaal belang als de hond zijn baas langs obstakels leidt en door het verkeer manoeuvreert.

Partners gezocht
Hoewel het nieuwe tuig oorspronkelijk is ontworpen voor de Nederlandse markt heeft het ook de interesse van officiële geleidehondenverenigingen van over de hele wereld. Refitech zoekt nu potentiële partners om het tuig met de carbon beugel wereldwijd op de markt te brengen. 'De verkoop van het tuig betekent ook een belangrijke bijdrage aan de KNGF-middelen voor het trainen van geleidehonden. Dat maakt  dit een nog specialer en waardevoller product voor ons',  aldus Cooijmans.

< Alle nieuwsberichten