Refitech uit Waalwijk breidt diensten uit met CNC precisiefrezen

Refitech, de Waalwijkse leverancier van carbon- en glasvezelversterkte composieten, heeft haar diensten verder uitgebreid met de ingebruikname van een portaalfrees voor CNC precisiefrezen.


Do 6 Jul 2017

Voor industriële klanten die bij Refitech componenten van composiet laten ontwikkelen en produceren is het bedrijf daarmee een volwaardige one-stop-shop geworden. De stap past in de ambitie van Refitech om de komende jaren verder te groeien als specialist in innovatieve, high-performance composiet oplossingen. 

Met de nieuwe portaalfrees van Mecanumeric biedt Refitech klanten de mogelijkheid om in-house composieten te frezen, maar ook diverse andere soorten kernmaterialen zoals schuim, kurk, hout of aluminium. ‘Refitech begon in 1989 met alleen onderdelen productie, maar anno 2017 hebben we alles in huis om onze klanten echt te ontzorgen: van engineering en ontwerp tot snijden, lakken, frezen, subassemblage en seriematige productie’, zegt sales engineer Bas Nijpels. ‘We willen dichtbij onze klanten staan en een breed pakket aan services bieden.’ Composieten zijn carbon- en glasvezelversterkte kunststoffen die goed te combineren zijn met schuim, honeycomb, aluminium of staal. Doormiddel van CNC frezen kunnen deze materialen op klant specificatie voorzien worden van inserts, pockets en contouren. Refitech heeft de afgelopen maanden de panelenproductie uitgebreid waarbij het CNC frezen steeds belangrijker wordt. Groot volume paneel producten worden seriematig en op klant specificatie geproduceerd en volledig CNC nabewerkt.

Vraag om composieten blijft stijgen
De inzet van composieten blijven wereldwijd groeien. Het constructie materiaal biedt unieke mechanische eigenschappen ten opzichte van bijvoorbeeld titanium, roestvrij staal of aluminium, waaronder een laag gewicht, hoge stijfheid, vormvastheid en onder andere chemische resistentie. Daardoor zijn carbon composieten uitermate geschikt voor componenten die op hoge snelheid zeer precieze, geautomatiseerde handelingen moeten uitvoeren, zoals robotarmen; ze leveren in zulke situaties hoge prestaties met een relatief laag energieverbruik. 

< Alle nieuwsberichten