Silence wint aanbesteding 200 scooters in Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft via een grote aanbesteding gekozen voor de elektrische Silence scooters. De komende vier jaar worden zo’n 200 scooters aangeschaft voor onder andere de afdeling Toezicht en Handhaving. E-Milers.com uit ‘s-Hertogenbosch is de exclusieve importeur van de Silence scooters in Nederland.


Do 4 Okt 2018

De Silence scooter is geen onbekende voor de gemeente Rotterdam. Eind 2016 testten zij de e-scooter, waarna met name de grote actieradius tot 180 km op één acculading aanleiding was om tot aanschaf van zo’n dertig Silence scooters over te gaan. Twee jaar later is het vertrouwen in de Silence officieel bevestigd door de geplande aanschaf van zo’n 200 scooters. Deze worden over een periode van vier jaar geleverd en onderhouden door de Rotterdamse dealer Allbikes.

De grote actieradius van de Silence is niet de enige reden voor de positieve uitkomst van de aanbesteding. Ook de uitstekende zitpositie is een groot voordeel volgens Roteb Lease, wagenparkbeheerder van de gemeente Rotterdam. ‘De Silence scooter is ruimer dan andere scooters, waardoor het erg comfortabel rijdt’, wist accountmanager René van Benten al in 2016. De Silence is dan ook een van de weinige e-scooters die speciaal is ontwikkeld voor zakelijk gebruik. Dit is onder andere terug te zien in het robuuste B2B chassis en het grote laadvermogen van 175 kg.

Naast Rotterdam hebben ook diverse postbedrijven, beveiligers, maaltijdbezorgers, rijschoolhouders, gemeentes zoals Den Haag, Groningen, Tilburg en ’s-Hertogenbosch al voor de Silence gekozen. De e-scooter wordt door het Spaanse bedrijf Silence by Scutum ontwikkeld en geproduceerd. Dit geldt voor zowel het frame als de batterijen. Het bedrijf heeft een productiecapaciteit van 10.000 scooters en 20.000 batterijen per jaar. Achter het bedrijf staan zowel de sterke investeerders Repsol (olieconcern) als de Caixa bank. Hierdoor is Silence zeer sterk op het gebied van productontwikkeling. Zo wordt op dit moment de Silence S03 gepresenteerd, de driewielige variant van het huidige model, de S02. De SO3 biedt nog grotere cargo mogelijkheden. In 2019 wordt de consumentenversie van Silence verwacht

Bekijk de Silence en andere innovatieve, elektrische voertuigen hier.

< Alle nieuwsberichten