Tips voor als je thuis werkt

We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het thuiswerken!


Ma 28 Nov 2022

Maak een speciale werkruimte

Ten eerste is het van het grootste belang dat je echt een eigen plek hebt om te werken. Een plek met weinig prikkels waar je niet gestoord wordt of overlast hebt. Dit maakt een groot deel uit van de concentratie die je zult hebben. Heb je nog een extra kamer over? Top! Dan kun je daar aan de slag. Bij gebrek aan ruimte in huis kan het helpen om wat groter te denken. Steeds meer mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om eens een kijkje te nemen bij Lugarde Nederland. Hier kun je terecht voor een groot aanbod aan prachtige tuinhuisjes. Dit is natuurlijk ideaal en geeft je de mogelijkheid om echt een eigen plek te creëren waar je kunt gaan werken. Dit maakt het ook makkelijker om privé en werk van elkaar te scheiden. Kies voor een leuke authentieke blokhut of ga voor een modern tuinhuis.

 

Beknibbel niet op geluidsisolatie

Als je in een flatgebouw woont en de muren niet al te dik zijn, zul je waarschijnlijk alles om je heen horen. Dit is vooral problematisch als je thuis werkt, omdat je je moet concentreren en afleiding moet vermijden. Je wilt niet dat het geluid van de tv of schreeuwende kinderen op de achtergrond je gedachtegang doorbreekt. De beste manier om lawaai van buitenaf te verminderen is investeren in geluidsisolatie. je kunt beginnen met een eenvoudige geluiddempende deurkit, die goedkoop en gemakkelijk te installeren is, of je kunt alles op alles zetten en akoestische muren aanschaffen.

 

Creëer een routine

Thuiswerken kan enigszins isolerend zijn. Daarom kan het helpen om een routine aan te houden. Zo voorkom je dat je amper naar buiten gaat. Het is belangrijk om deel te blijven nemen aan sociale activiteiten zoals naar de sportschool gaan, een wandeling maken, vrienden of familie bezoeken en in het algemeen zoveel mogelijk het huis uit gaan. Dit helpt je om in contact te komen met mensen en maakt je productiever.

 

< Alle nieuwsberichten