Tips voor het veilig verzenden van je producten

Heb jij een eigen bedrijf en verzend je regelmatig wat producten, dan weet je vast ook hoe belangrijk het is dat je deze op de juiste manier verzendt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat een deel van je orders beschadigd aankomt, waardoor je onnodig extra kosten moet maken.


Wo 15 Mei 2024

Nu kan het natuurlijk altijd een keer voorkomen dat er iets niet goed gaat, maar je kunt er met de juiste tips wel voor zorgen dat de kans zo klein mogelijk wordt. Zo is het belangrijk om te kiezen voor de juiste dozen, maar ook om ervoor te zorgen dat je de boel in de doos zelf goed beschermt. Hoe je dit het beste kunt doen, leggen we je aan de hand van een aantal handige tips stap voor stap uit.

 

De juiste dozen

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je de juiste dozen bestelt. Onze advies is dozen bestellen die groot en stevig genoeg zijn, zodat de eerste klappen in ieder geval goed kunnen worden opgevangen. Belangrijk is om te kijken naar de kwaliteit van de doos, zodat ze niet zo snel beschadigd raken tijdens het transport. Wat we namelijk vaak zien, is dat veel webshop eigenaren kiezen voor enkelgolf, terwijl dubbel golfkartonnen dozen vaak maar een paar cent duurder zijn. Laten we eerlijk zijn, wat is nu 0,50 cent op een bestelling van misschien wel 50 euro of meer? De kosten die je moet maken voor het oplossen van schade liggen natuurlijk vele malen hoger. Je kunt dus beter een wat duurder doos kiezen, dan dat je meer klachten moet oplossen.

 

Opvulmateriaal

Als webshop heb je natuurlijk te maken met tientallen en misschien wel honderden producten. Logisch dus ook dat wanneer je niet van het kaliber Amazon, BOL of Wehkamp bent, je genoodzaakt bent met een beperkt aantal formaten verzenddozen te werken. Om ervoor te zorgen dat je producten dan niet alle kanten op kunt bewegen, is het aan te raden om opvulmateriaal te gebruiken. Let alleen wel op of dat je duurzaam materiaal gebruikt, zoals kranten of speciaal opvulpapier. Het is namelijk niet echt een visitekaartje voor je bedrijf op het moment dat je de dozen gaat opvullen met plastic.

 

Vermeld de inhoud

Het is belangrijk om duidelijk op de doos aan te geven wat de inhoud ervan is. Gebruik hiervoor etiketten of schrijf het direct op de doos. Door duidelijk aan te geven wat er in de doos zit, kunnen transporteurs en ontvangers voorzichtiger zijn bij het hanteren ervan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een vaas of iets anders breekbaars gaat versturen. Hoe handig is het dan om even een ‘pas op breekbaar’ sticker te gebruiken? Zo weten ze dat ze met deze doos net even iets voorzichtiger moeten doen.

 

Verzeker je verzending

Hoe goed jij je bestelling ook verpakt, het kan altijd gebeuren dat er iets beschadigt. Het is daarom ook verstandig om de grotere orders verzekerd te verzenden. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan krijg je in ieder geval de inkoopwaarde van de transporteur vergoed, mits er natuurlijk andere afspraken zijn gemaakt.

< Alle nieuwsberichten