Topwetenschapper Charles Spence hoofdgast tijdens Leading the South

De wereldvermaarde auteur en wetenschapper Charles Spence is op 16 november hoofdgast tijdens Leading the South, het jaarlijkse netwerkevenement van philharmonie zuidnederland.


Do 11 Okt 2018

De avond – waar ondernemers, politici, wetenschappers en cultuurorganisaties uit het zuiden van Nederland elkaar  treffen tijdens een geheel verzorgd diner – wordt dit keer gehouden op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Spence is in Nederland vooral bekend van de wereldwijde bestseller Gastrofysica, de nieuwe wetenschap van het eten.

Vanuit de beroemde universiteitsstad geeft Spence als hoogleraar experimentele psychologie leiding aan een groot onderzoek, dat tot in alle uithoeken van de wereld met grote belangstelling wordt gevolgd. Spence heeft zich verdiept in de manier waarop de allergrootste chefs ter wereld hun gasten steeds opnieuw verrassen met nieuwe smaken en vooral ook met nieuwe belevingen. Daarbij geeft hij met enige regelmaat acte de présence in de meest fancy restaurants op deze aardbol.

Spence is bij het grote publiek vooral bekend van zijn wereldwijde bestseller ‘Gastrofysica’ (in Nederland uitgegeven door Prometheus). In het vuistdikke boek, voorzien van meer dan honderd pagina’s noten, doet hij onder meer op vermakelijke wijze verslag van een aantal gastronomische experimenten.

Op 16 november is de wereldvermaarde hoogleraar en publicist (hij publiceert met enige regelmaat in grote Amerikaanse bladen zoals Time, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Washington Post en Forbes) te gast tijdens Leading the South, het jaarlijkse netwerkevenement van philharmonie zuidnederland. Wat hij precies gaat vertellen blijft nog een verrassing, zegt hij lachend. ,,Als ik dat nu tegen u zou vertellen, heeft het voor de mensen niet zoveel zin meer om naar mij te komen luisteren.”

Dikke kans dat het tijdens een avond waarop een groot Nederlands beroepsorkest zijn kunsten laat horen, over muziek gaat.

< Alle nieuwsberichten