Twijfel je bij het kiezen van een incassobureau? Let op deze dingen!

Een goed incassobureau kennen is ontzettend belangrijk als ondernemer. Je wilt immers een partner hebben die je kunt vertrouwen én die snel aan de slag gaat als een debiteur jouw rekening niet betaalt. Jammer genoeg zijn er ook wat incasso-cowboys op de markt, dus het kan lastig zijn om een goede, betrouwbare partner te vinden.


Wo 18 Mei 2022

In dit artikel geven we je meer informatie over de dingen waar je op moet letten voor je een contract tekent! 

Reviews

Je koopt toch ook geen nieuwe bank zonder de reviews te kijken? Misschien kies je wel altijd restaurants op basis van hun reviews. Om een goed beeld te krijgen van de incassobureaus die zich specialiseren in jouw sector, zijn reviews ideaal. Idealiter scoren incassobureaus meer dan 4 op 5 sterren en hebben ze tientallen goede reviews van bedrijven die je kunt googelen. We raden aan om op Google Reviews of TrustPilot te kijken en niet blindelings af te gaan op reviews op de website. 

Het slagingspercentage 

Wist je dat betrouwbare incassobureaus hun slagingspercentage op jaarlijkse basis bijhouden? Zo kunnen ze aantonen hoe succesvol ze meestal zijn. Een bureau dat hiermee adverteert is vaak betrouwbaar- natuurlijk wil je samenwerken met een incassobureau dat een slagingspercentage van meer dan 90% kan voorleggen. 

Starttermijn

Het is belangrijk dat jouw incassotraject snel start - je hebt immers geld nodig voor de liquiditeit van je bedrijf en je wilt niet het risico lopen dat een andere debiteur het faillissement aanvraagt waardoor je misschien je geld nooit meer ontvangt. Check en dubbelcheck daarom altijd de startdatum van jouw traject. Meestal is dat nog dezelfde week, maar je wilt niet dat je incassobureau hierover vaag doet! 

De betaalmethode

Bij een betrouwbaar incassobureau hoef je als aanvrager niets te betalen, omdat de kosten worden verhaald op de debiteur. Toch kan het handig zijn om even te checken hoe het kostenplaatje eruit ziet. Veel incassobureaus werken met no cure no pay incasso, met andere woorden: als ze er niet in slagen jouw geld te innen, worden ze zelf niet betaald. Je kunt er dus zeker van zijn dat jouw incassoprofessionals het uiterste gaan doen om het geld te innen! 

Nog op zoek naar een goed incassobureau? Bekijk Credifin Incassobureau eens! 

< Alle nieuwsberichten