VDBogeart: 'Voeding volgens de 5 elementen is de basis'

Voeding volgens de 5-elementen is in de basis een voeding gebaseerd op een traditioneel voedingspatroon. In traditionele keukens worden voedingsmiddelen bewerkt waardoor het lichaam ze gemakkelijker kan verwerken. Dat kan zijn in de vorm van koken, stoven, bakken maar ook fermenteren, inleggen, marineren, e.d.


Do 7 Dec 2017

Voorbereide voeding is gemakkelijk verteerbaar waardoor het verbrandingsproces niet wordt verstoord. Het eten van voedingsmiddelen, waaronder melkproducten, rauwkost, suiker en tarwe verkoelt het verbrandingsproces en zorgt voor een onvolledige vertering waarbij veel afvalproducten ontstaan. Als de afvalproducten niet meer uit het lichaam kunnen worden afgevoerd, moeten ze worden opgeslagen in het lichaam tot het moment dat het wel kan. Dit zie je terug in de vorm van overgewicht, verkoudheidsklachten, ontstekingsklachten, astma, etc. Soms is het veranderen van een klein gedeelte van je voedingspatroon al voldoende om het wonder van spontane genezing te ervaren! Tijdens een voedingsconsult kijken we aan de hand van je persoonlijk eet- en klachtenpatroon waar jij de grootste winst kunt halen met een minimum aan aanpassingen. In combinatie met massage kun je het op gang brengen van de afvalstroom extra stimuleren.

 

GEWICHTSBEHEERSING
Gewichtsbeheersing wordt al gauw gerelateerd aan overgewicht terwijl het op peil houden van het gewicht in sommige gevallen vaak net zo moeilijk is. Het combineren van Westerse en Oosterse ideeën op dit gebied geeft veel meer invalshoeken dan alleen het stoppen of starten met vethoudende voedingsmiddelen. Stress kan bijvoorbeeld een ernstig verstorende factor zijn op het spijsverteringssysteem. Het niet goed verdragen van een bepaald voedingsmiddel kan eveneens een factor zijn waardoor hormonale verstoringen optreden met over- of ondergewicht tot gevolg. Het combineren van deze invalshoeken, het afstemmen daarvan op jouw situatie en het inzetten van daarbij passende werkvormen zal de weegschaal in jouw voordeel laten doorslaan.

 

< Alle nieuwsberichten