Verbeter de veiligheid van je bedrijf met een elektrische poort

Voor veel bedrijven is veiligheid een topprioriteit. Het is belangrijk voor eigenaren om hun pand veilig en beveiligd te houden tegen potentiële indringers.


Ma 23 Jan 2023

Een van de beste manieren om dit te bereiken is het installeren van een elektrische poort. Een elektrische poort vormt een veilige fysieke barrière die met één druk op de knop geopend en gesloten kan worden.

Wat is een elektrische poort?

Een elektrische poort is een type poortsysteem dat elektriciteit gebruikt om hem te openen en te sluiten. Met dit type poortsysteem kun je bepalen wie toegang heeft tot je eigendom, en wanneer ze toegang hebben. Het hek zelf is meestal gemaakt van metaal of andere sterke materialen, zoals staal of aluminium, en het is ontworpen om onbevoegde toegang tot je eigendom te voorkomen.

 

De voordelen van een elektrische poort

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een elektrische poort op je bedrijfsterrein:

 

1. Verhoogde veiligheid

Door een elektrische poort te installeren, kun je ervoor zorgen dat alleen degenen die je toestemming geeft toegang hebben tot je bedrijfsterrein. Dit elimineert de mogelijkheid dat indringers zich toegang verschaffen via gewone poorten of hekken, die gemakkelijk kunnen worden opengebroken of overvallen. Bovendien, als iemand probeert onbevoegd door je elektrische poort binnen te komen, word je onmiddellijk gewaarschuwd, zodat er snel passende maatregelen kunnen worden genomen.

 

2. Kostenbesparingen

Door een elektrische poort te installeren kun je geld besparen op personeelskosten in verband met het handmatig openen en sluiten van traditionele poorten telkens als iemand toegang tot je bedrijfsterrein nodig heeft; als het systeem eenmaal is geïnstalleerd, zijn de kosten voor het gebruik ervan minimaal vergeleken met de handmatige arbeidskosten die nodig zijn voor gewone poorten en hekken. Heb je al een goed werkend hek, maar is deze niet elektrisch? Dan kan je de bestaande poort elektrisch maken.

 

3. Gemak

Met een geautomatiseerd systeem voor het controleren van toegangspunten hoef je je geen zorgen te maken over het inhuren van personeel of ander personeel dat voortdurend de in- en uitgangen bewaakt; in plaats daarvan kan alles met één druk op de knop worden beheerd vanaf elke locatie op afstand met internetverbinding. Dit is veel handiger dan traditionele systemen waarbij mensen elke in- en uitgang gedurende dag en nacht fysiek moeten bewaken!

 

4. Esthetiek

Een elektrische poort ziet er ook geweldig uit; het maakt elk bedrijfspand aantrekkelijker, terwijl het ook extra beveiliging biedt tegen mogelijke indringers of onbevoegde bezoekers die proberen je terrein te betreden! 

 

Hoe werkt een elektrische poort?

Elektrische poorten werken door middel van sensoren die detecteren wanneer iemand probeert toegang te krijgen; deze sensoren registreren beweging binnen hun bereik (meestal tot 40 meter afstand) en zenden signalen uit die de gemotoriseerde onderdelen activeren zodat ze openen/sluiten, afhankelijk van of iemand toestemming heeft of niet! De motoren worden dan geactiveerd wanneer geautoriseerd personeel zijn sleutelkaart (of andere authenticatiemethoden zoals biometrie) gebruikt, waardoor ze toegang krijgen tot het gebied zonder dat ze zelf handmatig de poorten hoeven te openen of te sluiten. Dit is veel gemakkelijker voor bedrijven die 24 uur per dag werken! 

Soorten elektrische poorten

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten elektrische poorten op de markt, variërend van zwenkarm modellen (die bij het openen naar buiten bewegen), schuif modellen (die zijwaarts schuiven), slagboom armen (die omhoog en omlaag gaan), cantilever modellen (die horizontaal bewegen) of zelfs op maat ontworpen opties, afhankelijk van het soort veiligheidsmaatregelen dat je nodig hebt! Veel bedrijven bieden ook diverse extra functies aan, zoals afstandsbediening, extra sensoren/camera's enz., waardoor eigenaars nog meer controle hebben over wie hun eigendom betreedt. Zo heb je een maximale bescherming tegen indringers die proberen toegang te krijgen tot onbeveiligde gebieden! 

Conclusie

Een elektrische poort is een van de beste manieren voor bedrijven om hun beveiligingsmaatregelen te verbeteren en tegelijkertijd de dagelijkse gang van zaken voor bevoegd personeel dat hun terrein betreedt of verlaat te vergemakkelijken. Het biedt een hoger beschermingsniveau en verlaagt de kosten van traditionele bewakingsdiensten, zodat eigenaars met een gerust hart kunnen weten dat hun terrein 24/7 veilig is beveiligd! Of je nu kiest voor zwenkarm modellen, schuif modellen, slagboom armen enz., er is beslist iets beschikbaar dat aan alle eisen voldoet, dus waarom nog langer wachten? Neem vandaag nog contact op met een specialist en ontdek hoe het installeren van een elektrische poort een revolutie in de beveiliging van je bedrijf kan betekenen!

 

< Alle nieuwsberichten