Versla de hoge zakelijke energietarieven met deze tips

2022 stond in het teken van hoge energietarieven en in het algemeen een duurder leven. Hoewel we nog niet precies weten wat het nieuwe jaar gaat betekenen voor de prijs van (zakelijke) energie kan het geen kwaad om te weten hoe je geld kunt besparen op je zakelijke energierekening.


Wo 25 Jan 2023

Er zijn namelijk verschillende manieren hoe je dit enigszins kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan zakelijk energie vergelijken om zo de beste deal van het moment te kunnen scoren. In dit artikel vertellen we je er graag meer over, zodat je niet meer te veel betaalt voor de energierekening van je onderneming.

 

Overstappen? Kijk wat het meest voordelig is

Voordat de energietarieven zo enorm in de lift zaten, was het vrijwel altijd voordeliger om over te stappen op het moment dat je zakelijke energiecontract eindigde. Dat kan nu nog steeds het geval zijn, maar het kan ook zo zijn dat je minder hoeft te betalen wanneer je bij je huidige energieleverancier blijft. Het is hoe dan ook aan te raden om actie te ondernemen zodra je energiecontract bijna afloopt.

Dat kan betekenen: of je gaat op zoek naar een betere energiedeal of je neemt contact op met het energiebedrijf waar je nu zit om te vragen wat de mogelijkheden daar zijn. Voor energiebedrijven zijn het ook moeilijke tijden waardoor het zomaar zo kan zijn dat je huidige leverancier een goede aanbieding voor je heeft. Zij willen immers ook geen zakelijke klanten kwijtraken. Kortom: onderneem sowieso actie om zo geld te besparen op je zakelijke energie.

 

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor goede aanbieding

Nu vraag je je misschien af hoe je zo gauw te weten komt wat de actuele zakelijke energietarieven zijn van bedrijven waar je geen contract hebt lopen. Om dat zelf allemaal op te zoeken ben je toch heel veel tijd kwijt? Simpel: door aan de slag te gaan met een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een handige online tool die voor jou op zoek gaat naar de best passende energiedeals voor jouw zakelijke situatie.

 

Je moet hiervoor wel wat dingen weten, zoals de gegevens van je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen zoals de wens voor groene stroom of een flexibel energiecontract. Deze informatie vul je in en de tool gaat voor je op zoek naar zakelijke energiecontract die het beste bij je situatie passen. Hierbij krijg je te zien waar je het goedkoopst uit bent en wat je waar krijgt voor welk geld. Dat is ideaal, want dat betekent dat je niet veel tijd hoeft te stoppen in het zoeken naar een voordelig energiecontract.

 

Let goed op deze data rondom je energiecontract

Tot slot moet je weten dat er twee data zijn die van groot belang zijn wanneer je geld wil besparen op je zakelijke energiecontract: de opzegtermijn én de einddatum van je contract. De meeste energiecontracten beschikken over een opzegtermijn van 30/31 dagen voordat de einddatum in gaat, maar er zijn uitzonderingen waarbij er een langere of juist kortere opzegtermijn is. Zorg ervoor dat je niet te vroeg overstapt, dat wil zeggen: voor de opzegtermijn, want dan ontvang je een opzegboete.

Dat is een boete voor de energie die je nog had afgesproken af te nemen en die gewoon nog moet worden betaald. Let er ook op dat je niet te laat overstapt, omdat het energiebedrijf in dat geval je contract stilzwijgend mag verlengen. Ook dat is altijd duurder dan wanneer je zelf stappen onderneemt om voordelige energie te scoren. Let dus goed op deze data om niet onnodig te veel te betalen voor je zakelijke energiecontract; de zakelijke energietarieven liggen al hoog genoeg.

< Alle nieuwsberichten