Voorronde European Young Chef Award 2018 in Den Bosch

Op donderdag 11 oktober, tijdens de Dutch Agri Food Week, vindt bij Sligro Den Bosch de Brabantse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2018. De winnaar zal Brabant vertegenwoordigen in de Europese wedstrijd van 25 tot 27 november in Galway, Ierland.


Do 11 Okt 2018

Tradities en producten uit de regio
De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. Brabant is een van deze regio’s en mag zich dit jaar European Region of Gastronomy noemen. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en de tradities rond eten in hun eigen regio’s te laten zien.

Jonge talenten
Via Noord-Brabant Culinair, een samenwerkingsverband tussen Brabantse topchefs en restaurants, zijn 3 talentvolle chefs onder de 28 geselecteerd die net hun opleiding hebben afgerond of dat dit jaar nog gaan doen. Zij nemen het op 11 oktober tegen elkaar op tijdens de voorronde. Samen met Sligro, Gemeente ’s-Hertogenbosch, De Rooi Pannen en AgriFood Capital zet NBC zich op deze manier in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten. 

Eervolle titel
De winnaar wordt gekozen en bekend gemaakt door een deskundige jury bestaande uit Roel Schutten (directeur AgriFood Capital), Albert Tielemans (culinair adviseur Sligro) en Thijs Vis (NBC-chef ’t Misverstant) en gaat met een afvaardiging van de gemeente ’s-Hertogenbosch naar Galway in Ierland om daar te strijden om de eervolle titel European Young Chef 2018. In 2016 wist de toen 23-jarige Jan van Hout van restaurant Ons Jongens in Someren de 2de plek te veroveren in deze Europese competitie.

Simon de Wit, voorzitter Noord-Brabant Culinair: 'Deze wedstrijd biedt jonge chefs een podium om hun talenten te laten zien en die verder te ontwikkelen. Voor Brabant is het een mooie kans om ook over de grens te laten zien wat we in huis hebben aan mooie producten en culinaire tradities.'

De drie deelnemende jonge talenten aan de voorronde zijn:
- Julius Kramer van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven
- Sandra Gourlay van Taste in Tilburg
- Tim Bressers van Taste bij Dirk in ’s-Hertogenbosch

Albert Tielemans van Sligro: 'Talentontwikkeling is een van onze focuspunten. Wij zijn daarom heel blij dat wij deze jonge chefs een podium kunnen geven. Dit zijn de sterren van de toekomst.'

< Alle nieuwsberichten