Waarom de zorg baat heeft bij detacheringsbureau’s

De gezondheidszorg is bij uitstek een sector waar flexibiliteit van cruciaal belang is. Als geen ander worden zorginstellingen vaak geconfronteerd met onverwachte personeelstekorten als gevolg van piekperiodes, ziekteverlof of vakanties. Om deze momenten op te vangen spelen detacheringsbureaus binnen de zorg een essentiële rol.


Do 28 Mrt 2024

Zij kunnen snel, gekwalificeerd personeel leveren wanneer dit het meeste nodig is. Hieronder gaan we verder in op de verschillende voordelen en lichten we toe waarom, ondanks het negatieve imago, de zorg wel degelijk baat heeft bij detacheringsbureaus. 

 

Detacheerders hebben een groot personeelsbestand

Door het specialistische werk binnen de zorg is het van groot belang dat personeel de juiste expertise heeft. Hierbij kunnen detacheerders zorginstellingen uit de brand helpen. Zo heeft zorg detacheringsbureau Corparis toegang tot een diverse pool professionals met elk hun gespecialiseerde vaardigheden en ervaring. 

Zo´n uitgebreid personeelsbestand met diverse kwaliteiten maakt dat detacheerders organisaties kunnen verzekeren dat het vinden van de juiste persoon voor een specifieke taak geen enkel probleem is. Sterker nog, de toegang tot zo’n groot bestand met professionals geeft zorginstellingen soms zelfs toegang tot expertise die binnen het eigen personeelsbestand niet beschikbaar is. 

 

Focus op zorg, niet op papierwerk

Doordat een detacheringsbureau een hoop werkzaamheden en administratie rondom de werving, training en selectie van zorgpersoneel tot zich neemt, kunnen zorginstellingen zich concentreren op hun kerntaak: het bieden van hoogwaardige zorg. Het beheren van deze administratieve taken met betrekking tot personeel kan een aanzienlijke last zijn in tijd. 

Detacheerder werken op basis van de werkelijke behoeften in de organisatie, waardoor op een kosteneffectieve en flexibele manier hulp geboden kan worden tijdens de periodes waarin dit het meeste nodig is. Van salarisadministratie tot arbeidscontracten, detacheringsbureaus nemen veel van deze administratieve rompslomp uit handen. 

 

Kostenbeheersing zonder kwaliteitsverlies

De wisselvalligheid van piekmomenten in de zorg maakt het voor sommige organisaties lastig om verder uit te breiden in een vast personeelsbestand. Het permanent aannemen van personeel kan soms leiden tot een te hoge kostenpost en overcapaciteit in rustigere periodes. Om juist alleen personeel in te vliegen wanneer het nodig is kunnen vooral kleinere instellingen hun kosten beter beheersen. 

Daarbij kan er vaak een aanzienlijk budget bespaard worden op de werving, training en personeelsbeheer doordat een detacheringsbureau dit voor een groot deel op zich neemt. Detacheerders zorgen er zelf voor dat hun personeel voldoet aan alle vereiste certificeringen en licenties, iets wat zeker in de zorg cruciaal is om de kwaliteit te waarborgen. 

Hierdoor kunnen zorginstellingen opereren met vertrouwen in deze nalevingspraktijken en hoog gekwalificeerd personeel. De ervaring van gedetacheerd personeel bij verschillende werkplekken zorgt er mede voor dat deze werknemers snel kunnen schakelen en zich aanpassen aan de behoeftes binnen een organisatie. 

 

Voordelen voor gedetacheerde professionals in de zorg

Niet alleen de zorgsector zelf heeft baat bij detacheringsbureaus, ook de professionals zelf die zich laten detacheren. Vanuit een vast contract en inkomen kunnen professionals zich via een detacheerder ontwikkelen binnen verschillende werkomgevingen. Dit biedt een breed scala aan werkervaring, waardoor ontdekt kan worden welke functie het beste past bij de persoonlijke en professionele interesses.

De blootstelling aan deze verschillende omgevingen, bevordert en versnelt vaak de professionele ontwikkeling, waardoor vaardigheden en de kennisbasis worden vergroot. Deze groei maakt dat het steeds gemakkelijker is om in wisselende organisaties op korte termijn mee te draaien. 

Al met al biedt detachering in de zorgsector zowel professionals als organisaties de mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen, met toegang tot gespecialiseerde expertise. Door gebruik te maken van deze diensten kunnen beide partijen efficiënter opereren en focussen op de kern: het bieden van hoogwaardige zorg aan de patiënten. 

< Alle nieuwsberichten