Waarom een kantoor vol planten voor meer creativiteit zorgt

Veel mensen brengen behoorlijk wat uren door op kantoor, soms zelfs meer uren dan ze thuis zijn. Het is daarom als werkgever belangrijk om een goed klimaat te scheppen in de kantoorruimte. Planten zijn daarvoor een goede oplossing. Kantoorplanten hebben namelijk verschillende voordelen en kunnen zelfs voor meer creativiteit zorgen.


Do 18 Nov 2021

Planten zijn daarvoor een goede oplossing. Kantoorplanten hebben namelijk verschillende voordelen en kunnen zelfs voor meer creativiteit zorgen.

Voordelen van kantoorplanten

Sommige planten kunnen de lucht zuiveren. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht halen en de luchtvochtigheid verbeteren. Uit onderzoek is gebleken, dat door planten kantoor te plaatsen de werknemers minder klachten ervaren met de ademhaling en minder last hebben van oogirritatie. 
Bovendien zijn planten een mooie aankleding in de kantoorruimte en zijn ze rustgevend. Ze verbeteren de akoestiek in de ruimte, waardoor geluid wordt gedempt. Daarnaast worden mensen ook gewoon blij van groen om hen heen. Hierdoor voelen medewerkers zich minder gestrest, zijn ze creatiever en kunnen ze zich beter concentreren. Als een medewerker zich beter kan concentreren, gaat de productiviteit in de onderneming omhoog. Daarnaast kom je door het verzorgen van de planten nog eens in het kantoor van een collega, die je anders misschien nauwelijks spreekt. Dit bevordert de onderlinge communicatie en maakt het makkelijk om op elkaar af te stappen. 

Welke planten zijn geschikt voor op kantoor?


Een goede kantoorplant heeft weinig verzorging nodig en is sterk. Je bent ten slotte niet op kantoor gaan werken, omdat je zulke groene vingers hebt. Daarnaast wil je niet, dat alle kantoorplanten meteen dood zijn, als de vaste plantenverzorger een weekje vrij is. Bovendien zijn luchtzuiverende planten het beste voor de luchtkwaliteit op kantoor. Wij zetten een aantal geschikte planten voor je op een rij:

Rhaphidophora Pertusa

De Rhaphidophora Pertusa heeft grote ovale bladeren, waar inkepingen in ontstaan, als het blad groeit. In de tropische gebieden van Afrika, waar deze plant oorspronkelijk vandaag komt, groeien ze tegen bomen aan. Dit kun je in de pot nabootsen door een geschikte stok in de pot te steken. Het is een stevige plant, die graag op een lichte plek staat. Daarnaast houdt de plant van vochtige grond. 

Dracaena Janet Lind

De Nederlandse naam van de Dracaena Janet Lind is het onheilspellende drakenbloedboom. De bladeren zijn dan ook giftig, als je ze opeet. Het is een sterke plant met lange groene bladeren, die goed tegen een stootje kan. Hij kan gerust 2 tot 4 weken zonder water en kan zowel op een lichte plek als op een plek met meer schaduw staan. Daarnaast blijkt uit onderzoek van NASA, dat deze plant heel goed CO2 in zuurstof omzet en schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. 

Nephrolepis Green Lady

De Nephrolepis Green Lady, of krulvaren, is een mooie, weelderige plant met de veerachtige bladeren, waar de varen bekend om staat. Hij geeft meer zuurstof af dan de gemiddelde plant en is daarom heel geschikt om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren. Het liefst krijgt hij twee keer per week water, maar omdat hij waterreserves in zijn bladeren opslaat, is het niet erg, als hij een weekje vergeten wordt. Varens zijn ook erg geschikt voor vochtige ruimtes.

< Alle nieuwsberichten