Wanbetalers? 5 redenen om een incassobureau in te schakelen

Als je een eigen bedrijf hebt, herken je het waarschijnlijk wel: een klant betaalt niet, zelfs niet nadat je hen meerdere malen hebt herinnerd. Als vriendelijke herinneringen niet voldoende zijn, zul je andere maatregelen moeten nemen.


Vr 29 Mei 2020

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om de wanbetaler te laten betalen, maar een van de efficiënte manieren is het inhuren van een incassobureau. In dit artikel geven we je 5 redenen om een ​​incassobureau in te huren, zodat je eindelijk het geld krijgt dat de klant aan jou is verschuldigd.

 1. Expertise
  Net zoals jij de expertise hebt om jouw bedrijf te runnen, hebben incassobureaus de expertise en de ervaring om onbetaalde schulden zo snel en efficiënt mogelijk te innen. Geen wonder dat het inhuren van een incassobureau de incasso van de schulden vergroot. De meeste incassobureaus hebben jarenlange ervaring met het innen van schulden, dus wees niet bang om hun hulp te vragen. Hun expertise helpt je bij het innen van het geld dat de wanbetaler je verschuldigd is.

 2. De juiste middelen
  Incassobureaus hebben veel meer middelen dan jij hebt. Er zijn verschillende tools en strategieën die incasso een stuk eenvoudiger maken en de meeste incassobureaus hebben toegang tot veel van deze tools. Incassobureaus hebben bijvoorbeeld toegang tot openbare databanken en kredietrapportage apparaten, zodat ze een klant kunnen vinden die jou geld verschuldigd is. Ook kunnen ze een deurwaarder inschakelen.

 3. Documentatie
  Elke vorm van contact die de incassobureau heeft met je debiteur(en), wordt gedocumenteerd. Deze gedetailleerde dossiers en documenten leveren voldoende bewijs als je ooit besluit de wanbetaler aan te klagen. De documentatie laat dan zien dat er veel moeite is gedaan om contact op te nemen met de schuldenaar en de schuld te innen, maar dat ze niet hebben meegewerkt. Als je geen incassobureau inhuurt, zul je dit documenteren zelf moeten doen. En dat kost een hoop tijd!

 4. Rechtsbescherming
  Een andere reden om een ​​incassobureau in te huren, is de rechtsbescherming die zij je bedrijf kunnen bieden. Er zijn veel wetten die bepalen hoe schulden moeten worden geïnd. Het overtreden van een van deze wetten is het laatste wat je wilt, omdat je natuurlijk niet op juridische problemen zit te wachten. Er zijn wanbetalers die deze wetten heel goed kennen en je wilt niet dat het tegenovergestelde gebeurt: zij vervolgen jouw bedrijf omdat je een van de wetten hebt overtreden. Als je een incassobureau inhuurt, kun je de juridische risico's van het innen van uw schulden minimaliseren.

 5. De focus terugkrijgen
  Als ondernemer zijn er veel zaken die je aandacht nodig hebben. Als je de incasso zelf moet doen, kost dat veel tijd en moeite. Jouw focus en die van je collega's zullen niet meer op de belangrijkste bedrijfsactiviteiten liggen en dat is het laatste wat je wilt. Als een incassobureau of een deurwaarder de incasso voor je kan doen, kun je de focus weer verleggen naar wat er echt toe doet: het bedrijf runnen.

Wij wensen je veel succes met de omgang met je wanbetalers en uiteraard hopen wij dat je snel het geld terugkrijgt dat zij je zijn verschuldigd!

 

< Alle nieuwsberichten