Warehouse NewLogic V in Tilburg in aanbouw voor SEGRO

Logistiek vastgoedbelegger SEGRO, in haar rol als venture adviseur voor de SEGRO European Logistics Partnership (SELP), kondigt de koop aan van het nog te ontwikkelen project NewLogic V in Tilburg.


Do 21 Sep 2017

Het pand wordt gekocht van ontwikkelaar DOKVAST BV. De ontwikkeling zal plaatsvinden op bedrijventerrein Vossenberg en is strategisch gelegen tussen de gebouwen NewLogic I en NewLogic II die SEGRO eind 2015 overnam van DOKVAST. Deze gebouwen zijn verhuurd aan Nokia en Tesla.

Het nieuwe warehouse, dat gebouwd wordt door Heembouw, zal een totale oppervlakte hebben van ruim 30.000 m2. Het wordt turnkey geleverd aan SEGRO en zal naar verwachting in de zomer van 2018 klaar zijn.

Onder andere doordat het nieuwe pand vlak naast de Barge Terminal in Tilburg is gelegen, is de locatie zeer gunstig. De containerterminal zorgt voor filevrij transport van Rotterdam naar Tilburg. Daarbij beschikt Tilburg naast het water over een optimale infrastructuur over spoor en weg, wat de locatie een van de voornaamste logistieke hotspots van Europa maakt. Deze goede bereikbaarheid en multimodaliteit biedt op deze locatie uitgelezen
mogelijkheden voor zeer uiteenlopende sectoren.

Tijs Derison, directeur SEGRO Benelux schetst ook andere aspecten: 'Naast de infrastructurele voordelen, zal dit pand volledig voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden en uitgevoerd worden met een 4 sterren BREEAM Excellent rating. En binnen het duurzaamheidsaspect hebben we ook aandacht voor het menselijk welzijn. Zo zal er in het pand extra veel daglichttoetreding zijn en wordt het kantoor toegerust met een Variable Air Volume-­systeem met CO2-­meting voor een optimale luchtkwaliteit. Deze aspecten zorgen ervoor dat het gebouw op lange termijn courant zal zijn voor onze klanten;; een strategisch uitgangspunt dat voor ons heel belangrijk is, en maakt dat wij hebben gekozen voor deze investering op risico.'

Jos Klanderman, Managing Director DOKVAST BV voegt daaraan toe: 'DOKVAST is altijd gefocust op duurzaamheid, innovatie en een hoge kwaliteit. In het te ontwikkelen DC zal ook met verschillende nieuwe technieken worden gewerkt. Zo zal IoT (internet of things) worden toegepast in combinatie met een recent gelanceerd informatie-­ en communicatieplatform van DOCC CONTROL. Hiermee voldoen we aan alle eisen van de markt met optimale gebruiks-­ en onderhoudsvoordelen voor de huurder.'

Voor SEGRO is de aankoop van NewLogic V een volgende stap in de grote groei die de vastgoedontwikkelaar doormaakt in de Benelux. Dit najaar zal de eerste fase van SPAA in Hoofddorp (SEGRO Park Amsterdam Airport) aan de portefeuille toegevoegd worden.

SEGRO is bij deze transactie geadviseerd door NL Real Estate/Knight Frank en Stibbe, en DOKVAST BV door Raimond Weenink Bedrijfsmakelaars.

< Alle nieuwsberichten