Welk soort kantoorruimte past bij jouw bedrijf?

Kantoorruimte moet uiteraard in de eerste plaats functioneel zijn, zodat de bedrijfsprocessen optimaal ondersteund worden. Maar de locatie speelt ook een belangrijke rol voor je uitstraling naar de buitenwereld toe. Idealiter vind je de perfecte balans daartussen, maar het vinden van het ideale pand op de ideale plek blijft een uitdaging. Een aantal opties op een rij.


Di 6 Apr 2021

De juiste kantoorruimte vinden als bedrijf is geen makkie. Of je nu kantoorruimte in Amsterdam of in Eindhoven zoekt, de ruimte is schaars en de prijzen zijn hoog. Daarnaast komt ook natuurlijk ook nog dat je de keuze moet maken wat voor pand passend is voor jouw bedrijf. Een aantal opties op een rij.

Eigen bedrijfspand
Idealiter heb je natuurlijk je eigen bedrijfspand dat je volledig naar eigen behoeftes kunt inrichten en gebruiken. Zo kun je precies de uitstraling creëren die jij voor ogen hebt en alles afstemmen op jouw bedrijf. Dat kan een leegstaand pand zijn dat je aankoopt, maar de vraag is of je een geschikt pand vindt op een gewenste locatie. Anderzijds zijn veel toplocaties al bezet en is het maar de vraag of je nog wel kunt bouwen op een prestigieuze locatie. Een nadeel van eigen bedrijfspand, is dat je er ook in slechte tijden aan vastzit en downsizen dan lastiger is.

Business center
Wil je instapklare kantoorruimte met aanvullende diensten, dan kun je ervoor kiezen om je te vestigen in een business center. Je krijgt dan vaak gemeubileerde kantoorruimte waarmee je snel van start kunt gaan. Vergaderruimtes zijn beschikbaar om gereserveerd te worden. In de hal zit een receptie die voor alle bedrijven in het pand in eerste instantie de telefoon beantwoordt en gasten ontvangt. Deze receptiedienst biedt een professionele uitstraling die je niet krijgt in een bedrijfsverzamelgebouw, zoals hieronder beschreven.

Bedrijfsverzamelgebouw

Een relatief goedkope optie om jezelf te vestigen als bedrijf is het concept van het bedrijfsverzamelgebouw. Dit zijn vaak grotere panden die ruimte bieden aan meerdere bedrijven. Meestal liggen ze in het kader van bereikbaarheid aan snelwegen. Een bijkomend voordeel van zo’n bedrijfsverzamelgebouw, is dat je er makkelijk in contact komt met andere bedrijven en dus goed kunt netwerken. Een nadeel is dat je er niet dezelfde professionele uitstraling als met een eigen bedrijfspand mee genereert, hoewel er anno 2021 niets ongebruikelijks is aan gevestigd zijn in een bedrijfsverzamelgebouw.

Virtueel kantoor
Zoek je eigenlijk helemaal geen kantoorruimte maar vooral een prestigieuze locatie die als uithangbord voor je bedrijf kan fungeren? Dan kun je gebruikmaken van een zogenaamd ‘virtueel kantoor’. Dat is een locatie waar je je post kunt laten binnenkomen en je telefoon kunt laten opnemen zonder dat je er daadwerkelijk gevestigd bent. Dit is een relatief nieuw concept dat bedrijven de mogelijkheden biedt om een professionelere uitstraling te verwerven op basis van een adres op een toplocatie. Zo kun je een virtueel kantoor in Amsterdam aan de Keizersgracht ‘betrekken’. Je post wordt daar dan voor je verwerkt en de telefoon opgenomen en doorverbonden. Moet je klanten ontvangen, dan kun je zelfs nog een vergaderruimte op de locatie van het virtueel kantoor huren.

Kantoorruimte moet uiteraard in de eerste plaats functioneel zijn, zodat de bedrijfsprocessen optimaal ondersteund worden. Maar de locatie speelt ook een belangrijke rol voor je uitstraling naar de buitenwereld toe. Idealiter vind je de perfecte balans daartussen, maar het vinden van het ideale pand op de ideale plek blijft een uitdaging.

< Alle nieuwsberichten