Young professionals geven hun carrière een kickstart met de hulp van werving- en selectiebureaus LEF Recruitment en LEF Green

Solliciteren, jezelf presenteren en starten met je eerste baan. Er komt nogal wat op je af zodra je uit de schoolbanken stapt en de arbeidsmarkt betreedt. Veel young professionals zijn aan de beginfase van hun carrière op zoek naar hun ideale loopbaan.


Wo 27 Jul 2022

Werving- en selectiebureaus LEF Recruitment en LEF Green in ‘s-Hertogenbosch zien daar een kans. Met hun masterclass zorgen zij ervoor dat starters en young professionals alle tools in handen krijgen om hún droombaan te vinden. 

Op donderdag 8 september vindt de eerste editie van de masterclass ‘Met LEF naar je eerste of tweede baan’ plaats. Tijdens dit evenement worden starters, young professionals en trainees ondergedompeld in kennis om daarna helemaal klaar de arbeidsmarkt te bestormen. Zo is er een masterclass om jouw LinkedIn-profiel goed in te vullen, krijg je een professionele profielfoto, gave videopitch en heb je de benodigde documenten zoals het curriculum future (lees verder meer) en cv op strak gezet.

 

Een goede start

Wat dat moet kosten? Deze dag is voor bezoekers helemaal gratis. “We willen starters en young professionals op deze manier een fijne voorbereiding op de arbeidsmarkt geven. Dat ontbreekt vaak. Zij moeten veel zelf onderzoeken en met ons evenement snijden we bijna alle thema’s aan die je nodig hebt voor een fijne start of tweede stap”, vertelt oprichter van LEF Recruitment en medeoprichter van LEF Green, Joris Verhoeven.

Je gaat als young professional dus met een flinke dosis kennis naar huis en ontmoet mogelijk ook jouw potentiële werkgever. “We nodigen een aantal van onze relaties uit om op een laagdrempelige manier te netwerken.” Een win-winsituatie, vindt Verhoeven, omdat dit mogelijkheden biedt voor werkgevers én young professionals.

 

Arbeidsmarktkrapte

Bij LEF Recruitment en LEF Green zien ze hoe snel de arbeidsmarkt op dit moment verandert. “Het is een kandidatenmarkt geworden. Kandidaten hebben de werkgevers voor het uitkiezen nu. De valkuil kan dan zijn dat je te snel kiest. We willen starters en young professionals een goede kans geven om écht te kijken naar wat ze willen, daarom krijgen zij ook een masterclass over het curriculum future.”

Het curriculum future is een selectiemiddel waar Verhoeven sinds 2021 mee werkt. Met dit selectiemiddel komt de aandacht meer op ambitie, intrinsieke motivatie en persoonlijkheid te liggen in plaats van op het verleden. “Dat vraagt ook van werkgevers om anders naar de markt te kijken. Omdat kandidaten veel meer keuze hebben, is het belangrijk dat werkgevers meebewegen met de tijd.”

Verhoeven is voorstander van meer zichtbaarheid van werkgevers, zodat kandidaten vooraf beter de sfeer kunnen proeven. “Tijdens onze dag hebben we veel aandacht voor het netwerkelement. We gaan dit op een ludieke manier invulling geven. Het wordt dus een gezellige middag met hopelijk mooie inzichten en verbindingen.”

Wil je je aanmelden voor deze masterclass op 8 september? Dat kan via https://www.lefrecruitment.nl/masterclass of https://www.lefgreen.nl/masterclass We starten om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De locatie is in ‘s-Hertogenbosch waarover later meer details worden gegeven.

< Alle nieuwsberichten