Zo verbeter je de veiligheid op kantoor

Op kantoor heb je een grote verantwoordelijkheid over jouw werknemers. Uiteraard help je ze bij een soepele werkdag. Daarnaast is het belangrijk dat je ze hun veiligheid kan garanderen. Met een aantal aanpassingen zorg jij ervoor dat jouw werknemers zich daar geen zorgen over hoeven te maken.


Di 20 Feb 2024

Wil jij weten hoe jij dit op jouw kantoor toepast? Lees dan snel verder! 

 

 

Ga uitglijden tegen

Je beseft het je wellicht niet, maar op kantoor is er meer slipgevaar dan je denkt. Vooral op plekken waar het nogal glad kan zijn, denk aan de keuken of het toilet, moet je hier goed opletten. Ook de ingang kan op natte en koude dagen een stuk gladder zijn. Pak dit aan om vervelende problemen te voorkomen. Geef het duidelijk aan als het glad is of wanneer dat wordt verwacht. Maak het extra veilig met een antislip coating. Deze zorgen, ook tijdens natte dagen, voor een stevige grip. Zo ga je uitglijden effectief tegen!

 

 

Zorg voor een gezonde omgeving

In een veilige werkomgeving draait het niet alleen om de fysieke veiligheid van je medewerkers. Je hoort je medewerkers ook te beschermen tegen ziektes en bacteriën. Moedig thuiswerken aan, vooral als ze een koudje te pakken hebben. Zo ga je een mogelijke griepepidemie op kantoor tegen. Maak daarnaast gebruik van wandbescherming van Storax.nl. Deze beschermen je muren tegen vuil en hebben de kracht om ongezonde bacteriën tegen te gaan. Zo blijven deze minder hangen op kantoor en verbeter je geheid de veiligheid.

 

 

Stimuleer ergonomisch werken

Daarnaast stimuleer je ergonomisch werken. Hierbij draait het om een goede uitleg wat betreft zithouding. Dit gaat vooral rugklachten en andere blessures tegen. Zorg dat er voldoende ergonomische bureaus en bureaustoelen op kantoor staan. Het is belangrijk dat ze deze zelf kunnen verstellen. Zo passen ze dit goed aan op hun eigen lichaam. Het is namelijk belangrijk dat je voeten op de grond staan en dat je niet voorovergebogen zit. Ook is het goed om eens te gaan staan om de bloedsomloop aan te moedigen. 

 

 

Train je werknemers

Tot slot is het goed om een aantal medewerkers op te leiden tot EHBO’er en BHV’er. Zo wordt er altijd iemand uit een vervelende situatie geholpen. Het is zelfs verplicht om minstens één BHV’er op kantoor te hebben. Deze werknemer kan inspringen tijdens een brand of ander gevaar op kantoor. Een EHBO’er is niet altijd verplicht. Dit hoeft alleen wanneer het risico op een ongeval bij jou op kantoor groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Ga dit dus na en biedt een aantal werknemers een training aan als dat nodig is.

 

Zoals je ziet, zijn er een aantal punten die de veiligheid op kantoor flink verbeteren. Het is vooral belangrijk om gevaren voor te zijn. Installeer dus antislipmatten, biedt BHV-trainingen aan, en ga gevaarlijke bacteriën tegen. Op deze manier houd je het kantoor een veilige plek!

< Alle nieuwsberichten