Zo wordt een saai kantoor een gezellige werkruimte

Grijze muren, weinig licht en geen planten te ontdekken: het is de omschrijving van een saai kantoor. De sfeer en omgeving van je werkomgeving kan een aanzienlijke invloed hebben op je productiviteit en focus op werk. Het is van belang om als werkgever daarom te investeren in het welzijn van je personeel en dus je werkruimte om te bouwen tot een gezellige plek.


Di 14 Mei 2024

In dit artikel bespreken we daarom hoe je een gezellige, comfortabele en groene werkplek kan bouwen om een positieve werkcultuur te realiseren. 

 

Ergonomische meubels en apparatuur

Om een comfortabele kantooromgeving te kunnen creëren, zal je moeten investeren in ergonomische meubels en apparatuur. Waar moet ik aan denken bij ergonomie? Comfortabele stoelen die de rug en een goed postuur ondersteunen en ergonomische toetsenborden en muizen. Ook is het belangrijk om fysieke klachten van personeel te verminderen door te investeren in verstelbare bureaus, waardoor je eventueel ook staand kan werken. Ook zijn er in veel bedrijven steeds meer ruimtes ontstaan waar werknemers even tot rust kunnen komen of rekoefeningen kunnen doen als ze een tijd achter hun bureau hebben gewerkt. Door te investeren in ergonomische meubels, door bijvoorbeeld een volledige kantoorinrichting kopen, investeer je in de gezondheid van je personeel en verminder je dus het ziekteverzuim.

 

Passend inrichting en decoratie

Misschien denk je dat het weinig verschil maakt, maar het investeren in de sfeer van het kantoor is zo belangrijk om het welzijn van je werknemers te verbeteren. Wie wilt er nu werken in een grijs hol? Om de werkplek een beetje aan te kleden kan je bijvoorbeeld inspirerende kunstwerken, mooie planten en andere decoratieve elementen kopen. Dit zorgt voor een positieve en stimulerende omgeving om in te werken als werknemer. Ook zorgt een gezellige plek voor meer interactie tussen personeelsleden, wat weer bijdraagt aan de betrokkenheid en teamgeest van je werknemers. Investeer dus in het bouwen van een gezellige en functionele werkomgeving om ervoor te zorgen dat je werknemers hun beste werk leveren. 

 

Sociale interactie en ontspanning

Een laatste tip die we graag meegeven is het bieden van een plek voor ontspanning en sociale interactie op de werkplek. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een loungeruimte is of een juiste en koffiehoek waar je lekker even een warme drank kan klaarmaken en met je collega's kan kletsen. Werk gaat natuurlijk over bezig zijn, maar zonder goede ontspanning kan je niet de hele tijd productief zijn. Zo kan het personeel ergens terecht in de pauzes of even tussendoor om de stress te verminderen en de tevredenheid van je werknemers dus te verhogen. 

< Alle nieuwsberichten