Lezing door Oostdam Engineering in Oosterhout

Oostdam Engineering organiseert op donderdag 6 juni een interactieve lezing over meetoplossingen voor de kunststofindustrie. Deze lezing is speciaal voor technische professionals.

Oostdam

Sebastiaan Kuiper, specialist van Hexagon Manufacturing Intelligence, is deze middag gastspreker. Hij neemt je mee in de wereld van metrologie. Hij laat zien met welke hard- en je jouw productieprocessen en productkwaliteit verbetert. Hexagon is producent en leverancier van metrologie hard- en software, en moederbedrijf van bekende namen als Leitz, Leica en Romer. Sebastiaan zal enkele optische en tactiele meetoplossingen voor de kunststofindustrie presenteren. Ook zal hij enkele softwarematige toepassingen demonstreren.

Maarten Oostdam vertelt je wat hij met deze meetresultaten kan doen. Als reverse engineer haalt hij het ontwerp uit een voorwerp. Stel: je beschikt over een kunststof onderdeel. Je wilt dit in productie nemen, maar je hebt het oorspronkelijke ontwerp niet. Of misschien wil je een matrijs vervangen maar ontbreekt het oorspronkelijke ontwerp. In beide gevallen kun je niet produceren. Maarten Oostdam maakt op basis van de digitale meetgegevens een puntgaaf ontwerp. Tijdens deze lezing legt hij uit wat de voordelen zijn van reverse engineering voor de kunststofindustrie. Hierbij haalt hij cases aan uit zijn eigen praktijk.

Maarten Oostdam en Sebastiaan Kuiper geven tijdens deze bijeenkomst antwoord op de volgende vragen:
- Hoe werkt reverse engineering?
- Wat betekent reverse engineering voor uw mijn bedrijf?
- Wat zijn de voordelen van reverse engineering?
- Wanneer gebruik je een CMM en wanneer een 3D-scan?
- Welke simulatie software bestaat er voor sterkteberekeningen?
- Welke software bestaat er voor CAD/CAM toepassingen?

Datum en tijd
Donderdag 6 juni van 15.45 tot 17.30 uur.

Programma
15.45 uur Inloop
16.00 uur Lezing Sebastiaan Kuiper
16.30 uur Lezing Maarten Oostdam
17.00 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde

Locatie
Koopvaardijstraat 2 in Oosterhout (gratis parkeren)

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.