Dutch Technology Week van 8 t/m 13 juni

Van ambachtelijke techniek tot hightech, van techniek in de zorg, in de kunsten, in productie en logistiek, Midden-Brabant bruist van de techniek. Techniek is overal, techniek is onmisbaar, en vooral: techniek is ontzettend gaaf en uitdagend om in te werken. Heel veel bedrijven, organisaties en opleidingen laten tijdens de Dutch Technology Week zien wat zij in huis hebben op het gebied van techniek.

Dutch Technoloy Week

De Dutch Technology Week (DTW) vindt plaats van 8 t/m 13 juni. In Midden-Brabant is dit in Tilburg, Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. Tijdens de DTW is er voor iedereen iets te ontdekken. Want deze regio heeft heel veel te bieden op het gebied techniek. Veel meer dan de bewoners van Midden-Brabant waarschijnlijk weten. Je wordt verrast, uitgedaagd en geënthousiasmeerd. Je kunt kijken, meedoen en ervaren.

Een kleine greep uit het programma:

Dinsdag 9 juni
Drone Cup Finals in Tilburg
De internationale finaledag van de Drone Cup. Middelbare scholieren en mbo-studenten komen bij elkaar voor een spectaculaire afsluiting van hun drone-schoolprojecten. Wie wordt de snelste dronerace piloot? Wie heeft het gaafste obstakel gebouwd? En wie heeft de vetste droneshow met zelfgebouwde freestyle drone?

Young Talent Tour
Scholieren uit het voortgezet onderwijs in de regio bezoeken bedrijven in de regio en ervaren hoe cool werken in de techniek is. Deelnemende bedrijven zijn Jos van den Bersselaar Constructie, ART Group, Agristo, Van Beek, Focal Meditech, Ardagh Dongen, Lifewall, Fuji Film, Hoppenbrouwers Installatietechniek, Rhenus Logistics en het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis.

Dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juni
Verwonderroute ‘Het geheim van herhaling, de kracht van patronen in kunst, cultuur, natuur, wetenschap en technologie’
Kinderen uit het basisonderwijs tekenen, ontwerpen, dansen of programmeren en ontdekken zo ‘het geheim van herhaling’… Tijdens de Verwonderroute bezoeken ze twee van deze bijzondere plekken: Ontdekstation013, Factorium, Museum De Pont, De LocHal, Vincents Tekenlokaal, het TextielMuseum, Natuurmuseum Brabant en Theaters Tilburg. Er zijn vier verschillende routes.

Donderdag 11 juni
MBO On Tech Tour
Leerlingen aan het mbo bezoeken bedrijven in de regio en ontdekken daar hoe uitdagend en leuk techniek is. Met Hoppenbrouwers Techniek, Lifewall, Jules Goossens Bliksembeveiliging, Rhenus Logistics en de Efteling.

Vrijdag 12 juni
Beroepenmarkt
Voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, bij Ontdekstation013 in Tilburg. Heel veel bedrijven laten hier zien wat je allemaal kunt worden als je techniek leuk vindt. En dat is nogal wat! Op de beroepenmarkt kunnen de leerlingen van alles ontdekken en proberen. Aan de Beroepenmarkt doen mee: Hoppenbrouwers, Otib, ART Group, Bregil, De Cromvoirtse, Van Mossel Autogroep, Ontdekstation013, Schildersvakschool, De Groenondernemers, De Architectenwerkgroep Tilburg en VTL.

Zaterdag 13 juni
Dag van Techniek De Langstraat
‘Nooit geweten dat er zoveel mooie, innovatieve bedrijven zo dicht bij huis zijn’, was een veel gehoorde reactie tijdens de Dag van de Techniek vorig jaar. Reden temeer om de Dag van de Techniek De Langstraat dit jaar weer te organiseren. Jong en oud kan tijdens deze dag techniek zien en beleven. Ruim 20 bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio demonstreren hoe veelzijdig techniek is en hoe zij techniek toepassen in hun (productie)processen. De Dag van de Techniek De Langstraat vindt plaats bij Breman in Drunen.

High Tech Ontdekkingsroute
Een 13-jarige bezoeker over de High Tech Ontdekkingsroute 2019: ‘Ik had eigenlijk nog meer tijd willen hebben om alles te ontdekken, het was nog gaver dan ik dacht!’ Hij is van harte uitgenodigd voor de High Tech Ontdekkingsroute editie 2020. Want die wordt nog gaver, verrassender en inspirerender. Iedereen kan tijdens de Ontdekkingsroute kennismaken met heel veel high tech ontwikkelingen, in de LocHal in Tilburg en bij verschillende bedrijven op locatie. Deze bedrijven en opleidingen doen mee: Fontys Tilburg ICT, Ontdekstation013, Ontwerpcirkel, Oostdam Engineering, ShapeLab, Stijn Kaiser Fijnstof, FutureLab, GameLab, DigiLab, Prototyper Ideeënlab.

De Dutch Technology Week wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal event- en financieel partners. In Midden-Brabant is de DTW mogelijk dankzij Midpoint Brabant en de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Heusden en Loon op Zand.

Datum
8 tot en met 13 juni

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website.