Made in Brabant

In Brabant gebeurt het! Wij weten dat natuurlijk al lang, maar niet iedereen weet dat. En vooral niet iedereen kent elkaar en elkaars activiteiten. Zonde! Onder de noemer Made in Brabant zetten we de spotlights vol op echte bedrijven. We bieden het podium dat ze verdienen, maar ook moeten pakken wat ons betreft.

Thumbnail

Quadrant4: Onze focus is niet focussen

Di 11 Jul 2023

Met het door Quadrant4 ontworpen Europese distributiecentrum sleept Levi’s de ene na de andere bouwprijs binnen. Quadrant4 is ook betrokken bij de nieuwe duurzame en slimme huisvesting van de gemeente Tilburg. Dit jaar staat in het teken van zorgvastgoed, want waarom zou je focussen als je al het andere ook kan?

Lees verder
Thumbnail

Dubré & Machinefabriek Vorselaars: Op de snelweg naar futureproof

Di 11 Jul 2023

Overal wordt de spoedeisende hulp gesloten. Als je mag komen, moet je een heel eind rijden. Niet bij Dubré en Vorselaars. ‘Wij helpen onze klanten á la minute omdat we die flexibiliteit in de productie reserveren’, zegt Pieter van Opstal (57). ‘Ook is er sprake van een gezonde werkdruk op de interne organisatie. Naast effi ciënt werken staan kwaliteit en een prettige werkomgeving bij ons nu eenmaal hoog in het vaandel.’

Lees verder
Thumbnail

Henk Schouten van Schouten Europe: Ik wil anderen dezelfde ruimte geven die ik kreeg

Di 11 Jul 2023

‘Als je over je eigen belang heenstapt en het grotere belang zoekt, dan levert dat uiteindelijk meer op.’ Hij is zekerder van zijn zaak dan ooit tevoren. Het was Henk Schouten die begin jaren ’90 een destijds onorthodoxe visie had op de behoefte aan vlees-vervangers. Maar hij zag het goed. Ruim dertig jaar later zijn de vervangers niet meer weg te denken en nog altijd bezig aan een opmars. En datzelfde geldt voor ‘zijn’ Schouten Europe.

Lees verder
Thumbnail

Kingspan Light + Air: Onze fusie was een perfecte storm

Di 11 Jul 2023

‘Het bij elkaar brengen van twee bedrijven is meer dan twee kopjes bij elkaar zetten en een servies hebben’, zegt Ernst-Jan Huijbers (54). ‘De culturen moeten goed bij elkaar passen, zeker als ze van oorsprong concurrenten zijn geweest.’ Bastin Mewis (51): ‘Congruentie gaat goed samen als je een gemeenschappelijke vlag hebt waar je trots op kunt zijn.’ Geen zorgen: trots en Kingspan Light + Air horen bij elkaar.

Lees verder
Thumbnail

ZARGES: Je vindt onze kisten in James Bond en Mission Impossible

Di 11 Jul 2023

ZARGES biedt een hogere kwaliteit binnen dezelfde prijscategorie. Hoe dat kan? Door slim in te spelen op de verwachte klantvraag. Dankzij voorgemonteerde modules voor maatwerk op voorraad. Dat werkt niet alleen sneller maar is ook voordeliger.

Lees verder
Thumbnail

De Cromvoirtse: Al het saaie werk automatiseren we, het leuke doen we zelf

Di 11 Jul 2023

Bij De Cromvoirtse gaat de ons-kent-ons-mentaliteit hand in hand met innoveren en pionieren. Niet voor niets werken Bart en Koen er samen al meer dan zestien jaar.

Lees verder
Thumbnail

Adeco Project Engineering: Van graan tot goud

Di 11 Jul 2023

Brouwerijen, destilleerderijen, mouterijen: elk deel van de processen binnen deze industrie kent Adeco van haver tot gort. ‘Bij een bierbrouwerij komt graan binnen en gaat er bier uit. Aan alles dat daarvoor nodig is, werken wij mee’, vat mede-eigenaar Stephan de Cocq treffend samen.

Lees verder
Thumbnail

BOB Academy bij Sanders Machinebouw: Is innovatie intussen nog een lust of een last?

Di 11 Jul 2023

Sanders Machinebouw ontwikkelt unieke machines, voornamelijk op klantspecifieke vraag. Om bestaande processen binnen de organisatie van de klant te automatiseren en beter te laten verlopen of om een geheel nieuw concept voor een startup te ontwikkelen. Tijdens de BOB Academy vertelt eigenaar Stefan van den Nieuwenhof over de zoektocht naar de beste oplossing, die altijd in samenwerking met de klant wordt gevonden.

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven