Made in Brabant

In Brabant gebeurt het! Wij weten dat natuurlijk al lang, maar niet iedereen weet dat. En vooral niet iedereen kent elkaar en elkaars activiteiten. Zonde! Onder de noemer Made in Brabant zetten we de spotlights vol op echte bedrijven. We bieden het podium dat ze verdienen, maar ook moeten pakken wat ons betreft.

Thumbnail

Ondernemen met Visie: SMART Photonics - Drijvende kracht achter lichtchips-revolutie

Do 29 Sep 2022

De impact die lichtchips in de wereld kunnen hebben is net zo groot als die van elektronica. ‘Daar willen wij graag een belangrijke rol in spelen’, zegt Johan Feenstra (53). SMART Photonics is op weg om revolutionair en wereldwijd door te breken.

Lees verder
Thumbnail

LOA Full Surface Group - Het was erop of eronder

Do 29 Sep 2022

Hoeveel tegenslagen kan een mens hebben? En wat houdt hem dan overeind? ‘Het was erop of eronder’, bekent Remco Dieperink (50) van LOA Full Surface Group over een enerverende periode waarin hij zichzelf keihard tegenkwam. ‘Pas toen ik andere keuzes maakte, kwam mijn kracht terug.’ En daarmee ook het succes voor LOA. Remco deelt een openhartig en inspirerend verhaal over visie, doorzettingsvermogen en ondernemerschap.

Lees verder
Thumbnail

Meilink - De beste formule als antwoord op multinationals in de keten

Do 29 Sep 2022

De dynamiek van het werk spreekt hem het meeste aan. ‘Als bedrijf mogen we dingen proberen en leren zonder dat we daar meteen op worden afgerekend’, vertelt Dennis Groesbeek. De komende jaren is er weer alle gelegenheid tot leren.

Lees verder
Thumbnail

BOB Academy bij Bregil ism Censor: Stop met denken in kosten, start met denken in tijd

Do 29 Sep 2022

Bij Bregil, een one-stop-shop voor maatwerk in metaal, weten ze wat effectief produceren is. Sinds 2014 werken ze hier volledig volgens de Quick Response Manufacturing-methode (QRM). Het Tilburgse adviesbureau Censor begeleidde de implementatie. Met een aantal prikkelende stellingen zetten Etiënne Timmermans (directeur Censor) en Ed van den Bliek (dga Bregil) de BOB Academy-deelnemers aan tot nadenken over de effectiviteit van hun eigen productieproces.

Lees verder
Thumbnail

NOMI Co-Packing: Voor mij was dat wennen

Do 29 Sep 2022

André van Peer, managing director van NOMI Co-Packing, nam het ervan deze zomer. In plaats van de gebruikelijke zeven vakantiedagen nam hij er maar liefst twaalf. De uitbreiding van het managementteam gaf hem meer ruimte. Ook om te ondernemen.

Lees verder
Thumbnail

HEXCHANGE - Stilzitten is dodelijk

Do 29 Sep 2022

Let op, HEXCHANGE heten ze voortaan! De naam TCC Spares is passé. Vorige maand werd dit heuglijke nieuws beklonken. ‘De naam kwam een jaar geleden midden in de nacht spontaan bij me op’, lacht Freek Gielen (32). ‘Ik ben mijn bed uitgesprongen en heb meteen een domeinnaam aangevraagd.’ Samen met deze naamswijziging lanceert HEXCHANGE ook een unieke webshop.

Lees verder
Thumbnail

Technische Unie: Ik ben een soort bruggenbouwer

Do 29 Sep 2022

Ooit roepende in de woestijn. Maar tijdens de drie succesvolle inspiratiebijeenkomsten in het Koning Willem II Stadion, vond hij (al veel) meer gehoor. ‘We hebben allen een rol te vervullen binnen de energietransitie’, zegt Paul Kleijn (53) van Technische Unie die heilig in ketensamenwerking gelooft. ‘Laten we de kleinere installateurs niet vergeten.’

Lees verder
Thumbnail

Rofianda: Klaar met alle fabels en onzin rondom verlichting

Do 29 Sep 2022

Hij ergert zich suf aan al die onzin die verkocht wordt. Aan al die oneerlijke informatie die verstrekt wordt over verlichting. ‘Men kijkt naar de kilometers die gemaakt moeten worden, maar niet naar de mensen’, zegt Ronald Gronsveld (58) van Rofianda Light Solutions. ‘Zij hebben recht op een werkomgeving die comfortabel voor ze is.’

Lees verder
< Vorige Volgende >

Terug naar boven