Dutch Technology Festival

Ontdek de maatschappelijke impact van technologie tijdens Dutch Technology Festival!

SAEYS_DTF_Mission _Tech -1920x 1281

Op 8, 9 en 10 juni vindt Dutch Technology Festival plaats en iTapToo is hier te vinden in de Food & Technology area in het Klokgebouw in Eindhoven. Dit is hét event om te ervaren hoe technologie de wereld verbetert. Onder de noemer 'Let’s make the future' worden professionals, leerlingen uit het voortgezet onderwijs en studenten omvergeblazen met de nieuwste innovaties van meer dan 50 bedrijven op het gebied van security, health, energy, sustainability, food en mobility.

Op vrijdag 9 juni is er vrije inloop van 13.00 tot 17.00, dus neem vooral je fles mee en kom proeven! Ontdek meer over het evenement hier.

Techniek is overal om je heen

In elke sector breidt techniek zich steeds verder uit: dat vraagt om technisch talent. Voor jonge denkers en doeners zijn de mogelijkheden eindeloos voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector.

Onderscheidend programma

De festivalgangers kunnen op 8 en 9 juni zien en beleven dat technologie fun is en oplossingen biedt voor maatschappelijke uitdagingen.
Het festival op 8 en 9 juni biedt:

  • 5 area’s vol innovatie en inspiratie (health, mobility, food, energy & security)
  • Georganiseerde routes voor leerlingen, studenten, professionals & genodigden
  • Ruim 25 innovaties van tech-organisaties & projecten
  • Een nieuwe kijk op de tech sector

Hieronder vind je de omschrijvingen per area:

  • Health & Tech area

Van medische apparatuur die ziektes vroegtijdig traceren tot zorgrobots die het tekort aan gekwalificeerde verzorgers aanvullen; er zijn nieuwe zorgtechnologieën nodig om mensen gezond en langer te laten leven.

  • Mobility & Tech area

Van auto’s die zichzelf opladen met zonne-energie tot zelfrijdende bolides die je al het werk uit handen nemen; mobiliteit speelt een dagelijkse rol in onze maatschappij.

  • Food & Tech area

Over twintig jaar hebben we nog steeds voldoende te eten en drinken. De enorme vraag heeft ons gedwongen anders na te denken. Meer sensors, kunstmatige intelligentie, digital twins, robots en andere slimme technologieën in de voedselverwerkende industrie.

  • Energy/Sustainability & Tech area

Van de meest geavanceerde zonnepanelen op ons dak tot volledig hybride auto’s; om de wereld te behouden moeten we op een duurzame manier met energie omgaan.

  • Security & Tech area

Een groeiend aantal mensen op een relatief klein oppervlakte heeft consequenties voor de kwaliteit van de leefomgeving. Dat vraagt om slimme technologische oplossingen om weerbaar te worden tegen cyberincidenten, digitale spionage en sabotage.

9 juni is er ook de HR meet-up: talent in tijden van krapte

Anders kijken naar talent

De HR meet-up richt zich op werkgevers en HRM-ers in de Brainportregio. Claim alvast je plek via deze link en ben als eerste op de hoogte van het inspirerende programma.

Waarom?

Er moeten 50.000 tech-arbeidsplaatsen worden ingevuld in de komende 10 jaar: hoe pakken we dat aan in de regio? Hoe doen collega-bedrijven dat? Er is meer nodig dan de huidige HR-aanpak. We zien mooie voorbeelden in de regio en zetten deze graag in de spotlights. Ook maken we je wegwijs op de regionale arbeidsmarkt, attenderen je op beschikbare scholingsmogelijkheden, bieden je de mogelijkheid om ter plekke HR-advies in te winnen en geven overzicht van financiële regelingen bij het Rijk. Laat je inspireren!

Om een kijkje te nemen op het festival gaan de deuren voor onze deelnemers al vanaf 13.00 uur open. Zie hoe leuk techniek is en hoe we werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van mobility, energy, sustainability, food, health en security.