Kvk organiseert Road2TheMiddleEast in Tilburg

Op donderdag 15 maart organiseert de Kamer van Koophandel samen met de Brabants-Zeeuwse sociëteit voor Internationaal Zakendoen een bijeenkomst over het zakendoen in de Golfstaten. Doelstelling van het event is het inzichtelijk maken van de kansen die er voor Nederlandse bedrijven in de Golfstaten liggen in algemene zin en specifiek per land.

Kvk Road 2The Middle East

Sinds de ontdekking van olie heeft de GCC-regio bestaande uit Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten een behoorlijke verandering ondergaan. De Golfstaten behoren momenteel tot enkele van de snelst groeiende economieën ter wereld. De individuele landen zijn voortdurend bezig om hun afhankelijkheid van de olie-industrie te minimaliseren. De focus ligt hierbij op nieuwe sectoren als financiële dienstverlening, bouw- en infrastructuur, agrofood, medische sector en gezondheidszorg, energie en milieu, sport en vrije tijd, creatieve sector en de luchtvaart. De behoeften binnen deze sectoren bieden aantrekkelijke zakelijke kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. In de periode januari-juli 2017 exporteerde Nederland in totaal voor ruim 4,1 miljard euro aan goederen naar de Golfstaten. (bron: RVO).

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte waarbij aandacht wordt besteed aan de economische ontwikkelingen in de Golfstaten. Daarnaast wordt ingegaan op de culturele verschillen en hun invloed op het zaken doen voor Nederlandse bedrijven in de regio. In het kader van de culturele verschillen wordt ook aandacht besteed aan de positie van vrouwelijke ondernemers bij het zakendoen in de regio.

Tijdens separate interactieve landenthema sessies worden met name de kansen in Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië voor Nederlandse bedrijven belicht. Experts  en ondernemers c.q. ervaringsdeskundigen geven invulling aan de diverse onderwerpen.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:
• Kansen en ontwikkelingen in de Golfstaten
• Cultuur van zakendoen
• Vrouwen en zakendoen in de Golfstaten
• Kansrijke sectoren
• Marktentree en zakenpartners vinden
• Ondernemersverhalen uit de praktijk

Datum en tijd   
Donderdag 15 maart van 13.30 – 19.00 uur.

Locatie
Koning Willem II stadion
Goirleseweg 34
5026 PC Tilburg

Kosten
Deelname kost 50 euro 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor Road2TheMiddleEast.