4e Vlaams-Nederlands Handelsdag in Breda

Op donderdag 23 mei 2019 vindt de 4e Vlaams-Nederlands Handelsdag in Breda plaats.

Kvk

België is voor Nederland een van de belangrijkste handelslanden. Voor menig bedrijf is het vaak het eerste land om internationaal zaken te gaan doen. Een van de knelpunten daarbij is het vinden van de juiste zakenpartners. De inmiddels 4e editie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag voorziet onder meer in deze behoefte.

De opening wordt verzorgd door Omar Mohout met als thema 'doorbreken in Nederland en België'. Hoe ga je in het buurland door muren heen breken? Hoe hongerig ben je om te groeien en te winnen? Hoe kies je jouw prijs, wat word jouw go-to-market strategie? Als je de stap neemt om uit te breiden naar Nederland of Vlaanderen moet je jouw ondernemersgeest extra prikkelen om plaatselijke ondernemers te verslaan. Eigenlijk ben je in het buurland weer een soort start-up. Omar Mohout is hoogleraar Ondernemerschap aan de Universiteit van Antwerpen, voormalig tech-ondernemer en schrijft boeken, artikelen en columns. Ook adviseert hij bedrijven. Van start-ups tot Fortune500 bedrijven. Hij neemt je mee in wat nodig is om ook in jouw buurland te slagen. Aansluitend vindt onder leiding van Omar Mohout een sessie plaats met twee Nederlandse en twee Vlaamse start-ups over hun kansen aan de andere kant van de grens.

Via individuele matchmaking kunnen ondernemers afspraken maken met potentiële agenten, distributeurs, toeleveranciers of samenwerkingspartners uit Vlaanderen. Matchmaking is overigens één van de activiteiten van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag. Ondernemers kunnen ook deelnemen aan workshops over actuele thema’s. Deze keer over werken bij de buren: het uitvoeren van werken en leveren van diensten in Vlaanderen en Nederland, E-commerce: kansen voor online verkopen in Vlaanderen en Nederland en Marktentree: met succes exporteren naar Vlaanderen en Nederland.

Bezoekers kunnen zich door experts laten adviseren op de informatiemarkt. Verder kunnen ze op het netwerkplein sparren met experts en nieuwe (internationale) contacten leggen. Ook kun je kennis maken met het nieuwe digitale platform van de KVK, het International Business Platform (IBP). Het IBP brengt onder meer matches en connecties tot stand tussen ondernemers in het binnen- en buitenland. Meer info: www.kvk.nl/ibp.

De Vlaams-Nederlandse Handelsdag vindt plaats op donderdag 23 mei 2019 in het Chassé Theater te Breda. De KVK organiseert deze vierde editie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag in samenwerking met Flanders Investment and Trade (FIT), de Nederlandse ambassade in Brussel, E.E.N., de gemeente Breda en Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Meer informatie: https://www.kvk.nl/evenementen/475161/